Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δήμος Σιντικής : Αναβιώνει το «Κεσκέκ στο Σιδηρόκαστρο

Το παραδοσιακό έθιμο Κεσκέκ θα αναβιώσει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου... ΤηνΤρίτη 15 Αυγούστουανήμερα της Παναγίας! Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί το "Μακάριο της Παναγίας" ...
Είναι ένα έθιμο πού κρατάει από τους Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας .. Το ποντιακό γεύμα θα έχει παρασκευαστεί για όλους τους πιστούς και όχι μόνο, από πολύ νωρίς το πρωί στον προαύλιο χώρο..
Αν και προγραμματισμένη η εκδήλωση και ευλογία το φαγητό , αποφασίστηκε να δοθεί φιλανθρωπικός χαρακτήρας..
Μίας και η Παναγία είναι μητέρα όλων μας και εμείς θα βοηθήσουμε μ αυτό τον τρόπο την αδελφή μας Έλσα μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Σιδηρόκαστρο που πριν λίγες μέρες τη χτύπησε αιφνίδιο ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και χρήζει άμεσα χειρουργικής αποκατάστασης.
Στον κουμπαρά που θα υπάρχει στο χώρο που θα ευλογηθεί και θα μοιραστεί το γεύμα, ο καθένας από εμάς θα μπορεί να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια θέλει και μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.