Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Δήμος Ηράκλειας : 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου στα Χρυσοχώραφα

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βουβαλοτρόφων Ελλάδας με συνδιοργανωτές τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης
Κερκίνης, τον Δήμο Ηράκλειας, τον Δήμο Σιντικής, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Zώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών κ.α., διοργανώνει το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου 2017 το 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης στα Χρυσοχώραφα νομού Σερρών και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης..Σκοπός του η γνωριμία με τον Ελληνικό Νεροβούβαλο, το μεγαλόσωμο και ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ζώο, που δίνει ζωή στην περιοχή και εργασία στα άτομα που ασχολούνται με κτηνοτροφία, γεωργία, κρεοπωλεία, βιοτεχνία, οικοτεχνία, ξενοδοχεία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και άλλες επιχειρήσεις.
Οι ειδυλλιακές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσµου, µε κοπάδια να πλέουν στη λίµνη Κερκίνη και να καθρεπτίζονται στα νερά της, να βόσκουν στις καλαµιές και να χάνονται στο ηλιοβασίλεμα, ορθά τάζουν λίγο παράδεισο και γεύσεις υψηλής διατροφικής αξίας βουβαλινών εδεσμάτων από τη σπάνια και αυτόχθονα φυλή του Eλληνικού Νεροβούβαλου.
Το Festival ΧρυσοΒούβαλουΥγροτόπου Κερκίνης είναι η μοναδική διοργάνωση με θέμα τον χρυσό της περιοχής, τον Ελληνικό Νεροβούβαλο, θα γίνεται κάθε χρόνο με παράλληλες εκπαιδευτικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και κατά την διάρκεια του έτους. 
Λίγες μέρες πριν το διήμερο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα μιλήσουν εκτός των διοργανωτών και οι συνδιοργανωτές, ενώ θα προβληθούν σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλες τις πτυχές του Festival.
Η Διευθύντρια του Festival Βασιλική Πασχάλη με τον Πρόεδρο Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας Τρύφων Γιαντσίδη και μία δεμένη ομάδα δημιουργικών, φιλόδοξων και ιδιαίτερα δραστήριων ατόμων έχουν έρθει σε επαφή με ιδιώτες, επιχειρηματίες, Υπηρεσίες, Δήμους, Συλλόγους, Συνεταιρισμούς, Ομοσπονδίες, Αντιπεριφέρεια, Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών, Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών, καθώς και Υπουργεία με σκοπό την συνεργασία, συνδιοργάνωση, χορηγία κ.α. και στόχο την επιτυχία του Festival.

Σας αποστέλλουμε ενδεικτικά από την Έκθεση Φωτογραφίας που θα λειτουργεί στο Festival, υλικό των μαθητών Αριστείδη Τσαντόπουλου και Μερσίνας Τσαντοπούλου και των φωτορεπόρτερ Σπύρου Τσαντόπουλου και Βασιλικής Πασχάλη, ώστε να «γευτείτε» εικόνες από τους Νεροβούβαλους και την ζωή που χαρίζουν στην μοναδική λίμνη Κερκίνη και την ευρύτερη περιοχή της.

Παράλληλα «τρέχει» στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νομού, μαθητικός διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης». Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Χρυσοχωράφων του Δήμου Ηράκλειας θα είναι σε ειδικό σταντ αναρτημένες όλες οι ζωγραφιές των μαθητών κατά Σχολείο.

Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι δάσκαλοί τους θα βραβευθούν από τα πολιτικά και άλλα εξέχοντα πρόσωπα, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 μετά το πέρας της Ημερίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Χρυσοχώραφα. Όσα Σχολεία του Νομού λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης» θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.
Eπίσης το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017 θα γίνουν αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (έξοδος Χρυσοχωράφων).Oι τρεις πρώτοι θα κερδίσουν δώρα αξίας και θα βραβευθούν από πολιτικά και άλλα εξέχοντα πρόσωπα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Σας καλούμε λοιπόν στο 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Λόγω των αυξημένων δαπανών της διοργάνωσης, η οποία αλλάζει προς το καλύτερο τα σημερινά δεδομένα της Βουβαλοτροφίας, της μεταποίησης στην χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτή, κάθε συνδρομή από ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες, φορείς, επιχειρήσεις, τράπεζες και εταιρείες του νομού Σερρών και όχι μόνο, είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη. Έτσι αιτούμαστε και την δική σας δράση ή χορηγία για την κάλυψη του Festival, με στόχο την επιτυχή διοργάνωση-διενέργεια και ταυτόχρονα την προβολή του έργου σας.
Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, όσοι από σας έχετε ξενοδοχειακά καταλύματα, εάν προτίθεστε να διαθέσετε στις ημέρες του Festival (23-24-25 Ιουνίου 2017), δωρεάν δωμάτιά σας για τους επίτιμους καλεσμένους και 50% επί των τιμών σας για τα άτομα που θα έρθουν ειδικά για αυτό, κατέχοντας έγγραφο με την σφραγίδα του. Όσοι από σας θα συμμετέχετε με κάθε τρόπο στο Festival και το επιθυμείτε, θα αναρτηθούν τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα μας για δική σας δωρεάν διαφήμιση.
Είμαστε στην διάθεσή σας στο τηλέφωνο επικοινωνίας:

Βασιλική Πασχάλη 6907 194881 , ενώ το mail του Festival είναι:
vassilikipaschaliphotoreporter@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγρoτόπου Κερκίνης
23- 24-25 Ιουνίου 2017
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
-Άφιξη καλεσμένων το απόγευμα, τακτοποίησή τους στα δωμάτια.
-Δείπνο στις 9μ.μ..
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
-Στις 10 π.μ. πρωινό.
Θα προσφέρονται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Χρυσοχώραφα, καφές, τοπικοί χυμοί (π.χ. αρώνιας κ.α.), μπουγάτσα (με κρέμα από βουβαλινό γάλα κ.α.).
-10.30 π.μ. Έναρξη του Festival στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου θα λειτουργεί έκθεση Φωτογραφίας των μαθητών Αριστείδη Τσαντόπουλου και Μερσίνας Τσαντοπούλου και των φωτορεπόρτερ Σπύρου Τσαντόπουλου και Βασιλικής Πασχάλη με θέμα τον Ελληνικό Νεροβούβαλο και την ευρύτερη περιοχή.
- Χαιρετισμοί- Κοπή κορδέλας -Ημερίδα
-Ομιλίες επιστημόνων με θέμα τον Ελληνικό Νεροβούβαλο,
τα διατροφικά του οφέλη, το περιβάλλον της λίμνης όπου ζει, την υπεραξία που προσδίδει στην περιοχή, όπως στον τουρισμό, στις τοπικές επιχειρήσεις κ.α..
-Βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων και ατόμων που κράτησαν και αύξησαν την βουβαλοτροφία στην Ελλάδα.
Θα βραβευτούν επίσης και οι τρεις πρώτοι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής από τα πολιτικά και άλλα εξέχοντα πρόσωπα.
-Φαγητό- Βουβάλι, κριθαράκι, σαλάτες, ποτά στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Χρυσοχώραφα με το catering Γατίδη, από την Σχολή Μαγείρων του ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ με γνωστό σεφ.
-Στο λιμάνι του χωριού Κερκίνης στον Δήμο Σιντικής, θα γίνεται γνωριμία με την μοναδική λίμνη με βαρκάδα, τοξοβολία, ιππασία και ποδηλασία στο δυτικό ανάχωμα μέχρι την φάρμα των βουβαλιών από τον Οικοπεριηγητή. Τηλ. Επικοινωνίας: Γιάννης Ρέκλος 23270 41450, 6947 152240.
-Ζωγράφοι από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με τα καβαλέτα τους θα ζωγραφίζουν βούβαλους και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης.
-Στο Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι σε ειδικό σταντ αναρτημένες όλες οι ζωγραφιές των μαθητών κατά Δημοτικό (από όσα Δημοτικά του Νομού λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Το γειτονάκι μας ο Νεροβουβαλάκης».
-Στον χώρο θα υπάρχουν τρεις μεγάλες κούκλες από τον Δημιουργικό Κουκλοθίασο «Ονειροπαίγνια» ντυμένες παραδοσιακά, μέσα σε σκηνικό από βούρλα και καλάμια. Θα υπάρχει παιδική μουσική, τραπέζια με μπλοκ και μπογιές για να ζωγραφίζουν τα παιδιά και υλικά για την κούκλα «ο Νεροβουβαλάκης», που θα κατασκευάζουν και θα παίρνουν μαζί τους ως αναμνηστικό δώρο.
-Έξω θα βρίσκονται τα ξύλινα περίπτερα των εκθετών-επαγγελματιών που ασχολούνται με τον Βούβαλο και τα προϊόντα του, των ξενοδόχων του νομού, των τοπικών επιχειρήσεων, των συλλόγων, των χορηγών της εκδήλωσης, των χορηγών επικοινωνίας κ.α..
-9.30μμ Συναυλία
-Φαγητό-ψησταριά με βουβαλινά λουκάνικα, κρεατοσκευάσματα και ποτά.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
-Ξενάγηση- Ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπου Κερκίνης στην δημοτική κοινότητα Κερκίνης Δήμου Σιντικής, διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για παιδιά και κατασκευή φωλιών και ταϊστρών για πουλιά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τηλ. επικοινωνίας: 23270 28004.
-Από τις 9 το πρωί έως στις 2 το μεσημέρι θα γίνονται στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (έξοδος Χρυσοχωράφων), μαγευτικές αποδράσεις με βαρκάδα στην λίμνη, τοξοβολία στις όχθες και ποδηλασία- περιήγηση σε κοντινές αγέλες βουβαλιών και στην φάρμα από τον «Λιμναίο- Ήταυρο». Τηλ. Επικοινωνίας: Νίκος Γάλλιος 23250 51581, 6936 116066.
-Στο ανατολικό ανάχωμα Χρυσοχωράφων επίσης το πρωί θα διεξαχθούν αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
-Ζωγράφοι από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με τα καβαλέτα τους θα ζωγραφίζουν βούβαλους και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης.
-Βραβεύσεις των νικητών των αθλητικών εκδηλώσεων.
-Φαγητό- Παρασκευή Καβουρμά και Καζάν Ντιπί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Χρυσοχώραφα με το catering Γατίδη και από την Σχολή Μαγείρων του ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ με γνωστό σεφ.
-Mουσική από νεανικά σχήματα.
-Λήξη του Festival.
Ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού
Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας
Τρύφων Γιαντσίδης
Η Διευθύντρια
του Festival ΧρυσοΒούβαλου
Υγροτόπου Κερκίνης
Βασιλική Πασχάλη-Tσαντοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.