Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ανδρέας Ανδρεάδης : Κλιματική αλλαγή - υδάτινοι πόροι οι μεγάλες προκλήσεις για τη γεωργία

Φωτογραφία του Andreas Andreadis.Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ περισσότερη ανάπτυξη
δηλ. νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία νέων επιχειρήσεων μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα οι πολιτικές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Και προσέξτε παρακαλώ:
Οι εκτιμήσεις αυτές δεν προέρχονται από κάποιους υπερευαίσθητους για το περιβάλλον οικολόγους, ούτε από κάποια μικρά κόμματα της πολιτικής οικολογίας. Γίνονται από τη σιδηρά κυρία, την δεξιά καγκελάριο Merkel που είναι στο τιμόνι της χώρας με την πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης,http://www.naftemporiki.gr/…/kalesma-tis-merkel-gia-pagkosm…
Σημειωτέον ότι η Γερμανία παράγει ήδη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ηλεκτρικής της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές ενώ προωθεί καινοτόμες πράσινες λύσεις και στις μεταφορές με την παραγωγή και την κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και όλα αυτά τη βοηθούν να κρατά γερά τα οικονομικά σκήπτρα της ηπείρου μας.

Aς δούμε λοιπόν το μήνυμα της Καγκελαρίου όλοι/ες. Ιδιαίτερα ας το προσέξει η αριστερή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εφαρμογή πολιτικών που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Προφανώς κάποιοι στην Κυβέρνηση πιστεύουν (λάθος) ότι από την οικονομική κρίση μπορούμε να ξεφύγουμε συνεχίζοντας να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα γι΄αυτό και θέλουν να κατασκευάσουν νέες λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ή προγραμματίζουν εξορύξεις για πετρέλαιο.
Ξεχνούν ίσως ότι η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα προβλέπει σταδιακή μείωση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων τα επόμενα χρόνια και κατάργηση ως το 2050.
.Βέβαια υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου το κυβερνητικό ενδιαφέρον για το κλίμα, σε επίπεδο τουλάχιστον δηλώσεων, είναι υπαρκτό και αυτό είναι θετικό. Όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Αποστόλου μετά την άτυπη σύνοδο των Υπουργών που έγινε στη Μάλτα. http://www.avgi.gr/…/klimatike-allage-ydatinoi-poroi-prokle…
Κλιματική αλλαγή - υδάτινοι πόροι οι μεγάλες προκλήσεις για τη γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.