Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η κυβέρνηση φέρνει μέτρα που θα ζήλευαν και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι

Άρθρο της Αικατερίνης Μαυρίδου Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Εφοριακών Ν. Σερρών


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει για ακόμη μια φορά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας αντιμέτωπο με τα μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησε η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που επέβαλαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και οι ξένοι δανειστές.
Η διαφαινόμενη άνευ όρων αποδοχή των προτάσεων της τρόικας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας οδηγεί σ’ έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Οι μαζικές απολύσεις, η καταπάτηση του 8ώρου, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, η περιστολή των κοινωνικών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν τις πιο σκληρές όψεις της κρίσης που βιώνουμε. Mίας κρίσης που πλέον φέρει περίτρανα και τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και των υπουργών του.
Η κυβέρνηση έχοντας ουσιαστικά αποτύχει να προστατέψει την κοινωνία από τις ορέξεις των δανειστών, με το 4ο μνημόνιο φέρνει μέτρα που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει προκαταβολικά στην Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη το τέλειο άλλοθι για τη μελλοντική συνέχιση παρόμοιων δεξιών πολιτικών που θα οδηγήσουν στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την κοινωνική εξαθλίωση.
Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, τόσα χρόνια μετά τις πρώτες εργασιακές διεκδικήσεις, τα συνθήματα εκείνου του πρώτου αιματοβαμμένου Μάη στο Σικάγο δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Ας γίνει λοιπόν η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά ημέρα μνήμης, προβληματισμού και κινητοποίησης με στόχο την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής ευημερίας μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.
Με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην εργασία, το δικαίωμά μας στην ασφάλεια, το δικαίωμά μας στη ζωή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.