Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Φωτεινή Αραμπατζή :Αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών οπωροφόρων δέντρων του Ν. Σερρών

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζηΤο πρόβλημα που έπληξε την απόδοση των αμυγδαλιών
του Ν. Σερρών κατά το στάδιο ανθοφορίας, αναδεικνύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει η Σερραία βουλευτής, οι συγκεκριμένες ζημίες, θα μειώσουν δραματικά τη φετινή παραγωγή οδηγώντας  σε οικονομικό αδιέξοδο τους καλλιεργητές. Ζημίες, που αποδίδονται, σύμφωνα και με συνεργείο του ΕΛΓΑ που κατέγραψε το φαινόμενο, στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του περασμένου Ιανουαρίου και σε καμία περίπτωση σε λάθος των καλλιεργητών.

Η κ. Αραμπατζή ζητά ως εκ τούτου την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξη φακέλου για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων στους πληγέντες καλλιεργητές. Κυρίως, τη συγκρότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να αποφανθεί και να τεκμηριώσει αν το ζημιογόνο φαινόμενο οφείλεται στους ισχυρούς παγετούς του Ιανουαρίου 2017, προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν λόγω ακαρπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.