Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Φ. Αραμπατζή: Εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε χιλιάδες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζη φωτεινηΓια εμπαιγμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, τους οποίους
αφήνει εργασιακά μετέωρους, αφού δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον νόμο, κάνει λόγο η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φ. Αραμπατζή σε Ερώτηση του Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την οποία και συνυπέγραψε.

Η Σερραία βουλευτής και οι συνυπογράφοντες συνάδελφοί της από τη ΝΔ σημειώνουν ότι οι 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.), που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 3938/2011 και των οποίων η προθεσμία μονιμοποίησής τους λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2017, δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον. Ούτε αν θα συνεχίσουν να εργάζονται είτε ως ΠΠΥ, είτε ως μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, ούτε ποιοι και πόσοι θα ενταχθούν σε κάθε κατηγορία, προκειμένου και το Πυροσβεστικό Σώμα να μπορεί να προβεί στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό.

Υπογραμμίζουν δε ότι το 2014 η Κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε την δυνατότητα με τον Ν.4249 να ενταχθούν οι εν λόγω Πυροσβέστες στο μόνιμο προσωπικό, νωρίτερα από την λήξη της πενταετούς θητείας με σχετική ΚΥΑ, του Υπουργού Οικονομικών, Διοικητικής & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική γνώμη του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής της δεν εξέδωσε τη σχετική ΚΥΑ.

Όπως αναφέρει η κ. Αραμπατζή,  η εμπλοκή της εργασιακής τακτοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, σχετίζεται  άμεσα  και απολύτως με τα περιοριστικά μέτρα περί προσλήψεων, που υπέγραψε η Κυβέρνηση με το Ν. 4389/2016, όπως ομολόγησε σε έγγραφό της στις 2-2-2017 η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη. Οφείλει δε να αντιμετωπιστεί αμέσως, προκειμένου ένας μεγάλος αριθμός πυροσβεστών (2093 άτομα με 15 έτη εμπειρία), να μην οδηγηθούν στην ανεργία και να αποφευχθεί έτσι το ορατό ενδεχόμενο απογύμνωσης των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.