Σελίδες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Βασίλης Περδικίδης : Οι "χρήσιμοι" κ.κ. .....τραπεζίτες!

Η αντίστροφη μέτρηση κατά την προσωπική μου άποψη
 άρχισε όταν στις 23.30 το βράδυ των εκλογών του 2000 απαντούσα στις ερωτήσεις των μεγάλων καναλιών για την μεγάλη νίκη της Ν.Δ και το πρωί ήταν κυβέρνηση ο Σημίτης! 
Ραγδαία η αλλαγή για την Ελλάδα  το 2002, όταν ο Γ.Παπανδρέου  απαξίωνε με τις υπογραφές του , όλη την Ελληνική γεωργική πρωτογενή παραγωγή που ήταν το οξυγόνο της χώρας , στις Βρυξέλλες  ! Για τον αγροτικό νομό Σερρών εκείνες οι υπογραφές του εντολοδόχου των συστημικών τραπεζιτών διέγραψαν την πορεία ενός νομού που φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις των καταθέσεων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος να καταρρεύσει  σήμερα στην προτελευταία θέση  ΑΕΠ της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Σερρών.
Αυτή δυστυχώς είναι  και γενικά η εικόνα μιας χώρας η οποία κατάντησε ,γιατί κάποιοι φρόντισαν, να μην κατασκευάζει τίποτα ώστε να είναι πελάτης των εντολέων τους και να στηριχθεί μόνο στην ελεγχόμενη πλέον αγροτική παραγωγή και τις τουριστικές υπηρεσίες.  
Δυστυχώς όμως " Για να κατακτήσεις εύκολα ένα Λαό  πρέπει να τον φτωχοποιήσεις" και για να επιτευχθεί ο στόχος έπρεπε να βάλουν το χεράκι τους οι ΤΡΆΠΕΖΕΣ με τους "χρήσιμους" τραπεζίτες!
Τα μαγαζιά που "πουλάνε" χρήμα αποδείχθηκαν οι Δούρειοι Ίπποι για την οικονομική καταρράκωση της Ελλάδος. 
Είναι νόμος της φύσης όταν ανέβεις σε μία πυραμίδα και φτάσεις στην κορυφή, κάποια στιγμή να χρειαστεί να κατέβεις! Αυτό κατάφεραν  ο Σημίτης οι πολιτικοί φίλοι του και οι χρηματιστές τραπεζίτες. Ανέβασαν το χρηματιστήριο το οποίο είδαμε να "σκάει" αλλά αποφύγαμε να δούμε ότι αυτό ήδη ανέβασε και τις τιμές όλων των ακινήτων το κόστος διαβίωσης και τα οποία θα ακολουθούσαν την ανάλογη πορεία!  Όλη αυτή η αύξηση των τιμών , που επιτεύχθηκε από δανεικό ρευστό και σε συνάρτηση με το μηδενικό εισόδημα που "κλείδωσαν" εκ των προτέρων για τον Έλληνα πολίτη , με την βύθιση της πρωτογενούς παραγωγής είχε σαν αποτέλεσμα το ρευστό να γίνει  πανάκριβο μεν οι δε περιουσίες και τα ακίνητα.... "άγονα χωράφια"!
Ενώ οι τιμές δεν μπορούσαν συνεχώς να αυξάνονται, όπως προανέφερα ,τα ανοικτά σύνορα με τις αμέτρητες ιθαγένειες έναντι ψήφων ήταν η "τορπίλη"για  να έχουν  απέραντη εισροή μεταναστών και να κατεβάσουν  το μεροκάματο προς το μηδέν χάριν των πολυεθνικών.
 Ηταν λογικό η  πτήση στο κενό να  άρχιζε  όταν δεν θα υπήρχαν άλλοι αγοραστές με δανεικό  ρευστό , αφού τελικά τα χρήματα αυτά , ούτε καν υπήρχαν απ' την αρχή στις τράπεζες. Μια οικονομία που βασίζεται αποκλειστικά σε 4ωρα-6ωρα-8ωρα  και την χρησιμοποίηση μεταναστών (οι οποίοι δουλεύουν με ρευστό παράνομα και αποταμιεύουν  στις πατρίδες τους) δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αλλά σε χρεοκοπία ! 
Οι στρόφιγγες των τραπεζών ξαφνικά έκλεισαν και η σύγκρουση ήταν υπόκωφη  αλλά η "λάμψη" της καθάρισε  το πέπλο από τα μάτια του Ελληνικού Λαού για να "δει" τους πολιτικούς και τους χρηματιστές -τραπεζίτες που διοχέτευσαν δεκάδες δις ευρώ των τραπεζών σε οικείους για να τα καταθέσουν στο εξωτερικό ,κάτι το οποίο είχε σαν  αποτέλεσμα να "στερρεύσει¨η ρευστότητα για τον μικρομεσαίο ώστε να αναγκαστεί να κατεβάσει ρολά για μερικές χιλιάδες ευρώ.Είχε σαν αποτέλεσμα την μετανάστευση χιλιάδων οικογενειών στο εξωτερικό . Είχε σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς αυτοκτονίες των Ελλήνων! Είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν ιστορικά εμπορικά καταστήματα και στην θέση τους να δούμε ορθάδικα καφέ και σουβλατζίδικα.Είχε σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας!
Είδαμε τους  κ.κ Διευθυντές των τραπεζών για χάρη των οποίων ,πολλοί έβαζαν το γαμπριάτικο κουστούμι για να τους επισκεφτούν , να διαγράφουν,  στα μάτια του Ελληνικού Λαού,την μορφή του "ΜΑΥΡΑΓΟΡΊΤΗ" της κατοχής!  
Κάποιοι φοβούνται μη γίνουμε Αργεντινή μα.... Αργεντινή γίναμε όταν μαζεύτηκε ο κόσμος έξω από τις τράπεζες. Οταν δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τις αποταμιεύσεις σου.Το δυστύχημα ήταν ότι το γεγονός ήταν πρόταση -αίτημα  της σημερινής αντιπολιτεύσεως προς τους δανειστές για την κατάληψη της εξουσίας.
Όταν καταρρέει μια ιδιωτική μικρομεσαία επιχείρηση, η όταν λένε ότι κάποια  παραγωγική επιχείρηση  που συντηρεί οικογένειες  δεν είναι κερδοφόρα δεν είδα καμία  κυβέρνηση να τρέξει για βοήθεια αντιθέτως τις αναγκάζει να  κλείσουν ή να πουλήσουν ενώ τις πολυεθνικές και τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί και τις χρηματοδοτεί με τα ΔΙΚΆ σου λεφτά γιατί; Ποιος πληρώνει την χρηματοδότηση; Ποιος χρωστάει στον χρηματοδότη;  Είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να  κρατάς στην δουλειά του τον "ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ" και να σε απειλεί! Σαφώς η  μεγαλύτερη των ευθυνών εντοπίζεται στους πολιτικούς που ανέχονται τους προγενέστερους και υπεύθυνους της κατάστασης της χώρας να τους κουνούν το δάκτυλο.Τα μνημόνια δεν "σκίστηκαν" ας ελπίσουμε να δούμε τις κάμερες στις πόρτες του Κορυδαλλού να περιμένουν τους υπαλλήλους των οικονομικών δολοφόνων!


Περδικίδης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.