Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Παναγιώτης Καρίπογλου . Συνδικαλισμός με πρακτικές της δεκαετίας του 1980

Φωτογραφία του παναγιώτης καρίπογλου.Σήμερα Σάββατο 4 Φεβρουαρίου παρέστην σε ακόμη μια Ολομέλεια , που με απογοήτευσε. Προχειρότητα ,
άσκοπες συζητήσεις , εντάσεις , διαφωνίες χωρίς λόγο , πρόεδροι ανενημέρωτοι . Αποφάσεις βέβαια ληφθηκαν και ανακοινώθηκαν , αλλά θα μπορούσαν να ληφθούν και χωρίς να συγκληθεί η Ολομέλεια .
Δυστυχώς , ο συνδικαλισμός μας έχει μείνει ξεχασμένος στις πρακτικές της δεκαετίας του 1980 . Κάποιοι Πρόεδροι μάλιστα μοιάζουν κολλημένοι στη δεκαετία αυτή .
Αντί να διεκδικούμε , κυνηγούμε τις εξελίξεις . Αντί να ζητούμε ένα καλύτερο δικαιικό σύστημα , φωνασκουμε για τα συναινετικά διαζύγια . Αντί να δούμε που πάει η εποχή και η κοινωνία , προσπαθούμε να γαντζωθουμε σε πεπαλαιωμένα προνόμια .
Δυστυχώς , η Ολομέλεια είναι ένα βαρύ και δυσκίνητο όργανο . Οι συνεδριάσεις της , αν δεν είναι για γέλια , είναι για κλάμματα . Δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στα προβλήματα των συναδέλφων .
Απαιτείται εκ βάθρων αλλαγή όλου του συνδικαλιστικού μας πλαισίου . Και του Κωδικα Δικηγόρων . Απαιτείται να πούμε την αλήθεια . Γιατί του χρόνου τέτοιο καιρό , δεν θα υπάρχουν συνάδελφοι για να τους εκπροσωπούμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.