Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Σιντικής : Με επιτυχία η ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με θέμα : "ΟΧΥΡΑ 1941. Το δεύτερο «ΟΧΙ»"

Φωτογραφία του Panagiotis Savvidis.Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/2/2017 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με θέμα : "ΟΧΥΡΑ 1941. Το δεύτερο «ΟΧΙ»". Σχεδόν 72 σχεδόν χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Π.Π, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και συγγραφείς παρουσίασαν στο κοινό λεπτομέρειες για την οχύρωση της παραμεθορίου ζώνης και την εποποιία που ακολούθησε με τη «Μάχη των Οχυρών» (6-10/4/1941) κατά την γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Παράλληλα προβλήθηκαν δράσεις που υλοποιούν ο δήμος Σιντικής και η Κοιν.Σ.Επ Άγκιστρο Δράση –σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- και στοχεύουν στην προώθηση και στην ανάδειξη της θρυλικής οχυρωματικής γραμμής και της ιστορίας της.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του καθώς και τους καλεσμένους ομιλητές της εκδήλωσης κ.κ. Θεοδόση Τάσιο, Βασίλη Νικολτσιο, Πλάτωνα Περαρη, Ηλίας Κοτρίδης, Νίκο Γκιρμπατση και Κώστα Λαγό. Επίσης το Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, για την άριστη συνεργασία. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.