Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Σιντικής . Ημερίδα με θέμα Οχυρά 1941 το δεύτερο ΟΧΙ

Φωτογραφία του Panagiotis Savvidis.Ημερίδα με θέμα Οχυρά 1941 το δεύτερο ΟΧΙ .
Πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του πολεμικού Μουσείου Είναι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που πραγματοποιείται μια τέτοια εκδήλωση στην Αθήνα, με ομιλητές-εισηγητές ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με την ιστορία της "Μάχης των Οχυρών" (6-10/4/1941) αλλά και το πως κατασκευάστηκε η θρυλική οχυρωματική γραμμή την περίοδο 1936-1940.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ :
• «Οι αποφάσεις για την οχύρωση της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου». ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ (Διευθυντής Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Συνταγματάρχης ε.α. Συγγραφέας)
• «Βόρειες Οχυρώσεις. Ένα μέγιστο τεχνικό έργο». ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ (Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Συγγραφέας, Αρθρογράφος)
• «Ο αγώνας των οχυρών και των ανεξάρτητων πολυβολείων του Μπέλλες» ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΕΡΑΡΗΣ (Ερευνητής, Συγγραφέας)
• «Ρούπελ : «Τα οχυρά δεν παραδίδονται». ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΡΙΔΗΣ (Ερευνητής, Συγγρα-φέας, Αντισυνταγματάρχης ε.α.)
• «Τα οχυρά του Νευροκοπίου και της Ροδόπης κατά την γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του 1941». ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΡΜΠΑΤΣΗΣ (Ταγματάρχης, Ερευνητής, Συγγραφέας).
• «Οι πραγματικές απώλειες Ελλήνων και Γερμανών στη «Μάχη των Οχυρών». (6-10/4/1941)» ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΟΣ (Ιστορικός, Συγγραφέας)
• «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ». «Ζωντανεύοντας» την ιστορία, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ ιστορικής αναβίωσης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Δημοσιογράφος. Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.