Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Φωτεινή Αραμπατζή : Προβλήματα στην κατάθεση δικαιολογητικών συνταξιοδότησης λόγω αναρμοδιότητας των ανταποκριτών του ΟΓΑ στο νέο καθεστώς ΕΦΚΑ

Εμφάνιση 12.JPGΤα μεγάλα προβλήματα στην κατάθεση δικαιολογητικών συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων
αγροτοκτηνοτρόφων λόγω αναρμοδιότητας των ανταποκριτών του ΟΓΑ στο νέο καθεστώς ΕΦΚΑ στηλιτεύει η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτηση, προς τους Υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αφορμή η βροχή διαμαρτυριών από ασφαλισμένους αγροτοκτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών τους, λόγω της κατάργησης πλέον των αρμοδιοτήτων του ΟΓΑ να χορηγεί συντάξεις σύμφωνα και με την ΚΥΑ 57604/15285 της 28-12-2016, και την ανάθεση πλέον των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στις νέες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ενώ κατά την πάγια μέχρι πρότινος διαδικασία, οι δικαιούχοι απευθύνονταν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, αυτοί πλέον αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν λόγω της αφαίρεσης των σχετικών αρμοδιοτήτων. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω ασφαλισμένοι αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες λογιστές και να καταβάλουν επιπλέον χρήματα για την διεκπεραίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησης, η οποία μέχρι χθες τους παρεχόταν ατελώς.

Η κ. Αραμπατζή υπογραμμίζει επιπροσθέτως ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής μέσω του taxis net είναι εξαιρετικά δυσχερής με δεδομένο ότι πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο και με αντικειμενικές δυσκολίες χειρισμού του διαδικτύου ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει, λόγω της μεγάλης ηλικίας τους και της μη εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες.

Ζητά δε από την αρμόδια Υπουργό να αντιμετωπίσει αμέσως το συγκεκριμένο πρόβλημα, που επιφέρει επιπρόσθετα έξοδα σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς και να διασαφηνίσει ποιες αρμοδιότητες θα έχει από εδώ και στο εξής το Σώμα των ανταποκριτών του ΟΓΑ, που μέχρι πρότινος ήταν επιφορτισμένοι και με τη διεκπεραίωση των συγκεκριμένων υποθέσεων προς άμεση εξυπηρέτηση των δικαιούχων σύνταξης παραγωγών.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η Κυβέρνηση ώφειλε να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ, μεριμνώντας αλλά και ενημερώνοντας εγκαίρως και σαφώς, τόσο τους ασφαλισμένους παραγωγούς για τον νέο τρόπο εξυπηρέτησής τους από αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ όσο και τους ανταποκριτές του ΟΓΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.