Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Π.Ε Σερρών . Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ,
η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Τα μηχανήματα της Π.Ε. μαζί με αυτά των ιδιωτών πλέον,  επεμβαίνουν συνεχώς όπου υπάρχει ανάγκη και ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα τα αιτήματα που υπάρχουν.



ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε
στο σύνολό της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να αντιμετωπιστούν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό σημαίνει πως ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε μία τέτοια περίπτωση, με τη συνδρομή και εργολάβων στο έργο του αποχιονισμού ,ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο μηχανισμός της Περιφέρειας.
Σ’ ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Τα μηχανήματα της Π.Ε. μαζί με αυτά των ιδιωτών πλέον,  επεμβαίνουν συνεχώς όπου υπάρχει ανάγκη και ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα τα αιτήματα που υπάρχουν.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Σερρών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών , την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους δήμους ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα προβλήματα που τυχόν εκδηλώνονται .
Επιιπλέον, για ακόμη μία φορά εφιστάται η προσοχή των πολιτών οι οποίοι καλούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας .Γι’ αυτά  μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά από το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr). στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι προγνώσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών. Μείζονα μέτρα αυτοπροστασίας θεωρούνται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου(αναλυτικά αναγράφονται τα σημεία αυτά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας) .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.