Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Σιντικής . Καταγγελίες για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο Βυρώνειας

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικο σχολειο καρτουνΜε ανακοίνωση του το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν Σερρών
καταγγέλλει εξωθεσμικές  παρεμβάσεις στο Δημοτικό σχολείο Βυρώνειας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σε βάρος εκπαιδευτικού του σχολείου  ασκήθηκε έμμεση ψυχολογική βία . Βέβαια καλό θα ήταν ο σύλλογος στην ανακοίνωση του να ανέφερε και την ουσία δηλαδή ποιος και γιατί και με ποιον τρόπο παρενέβη στο σχολείο . Για το θέμα θα επανέλθουμε με ονόματα


Η ΑΝΞΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 15-12-16 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την ανερμάτιστη, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, η στοχοποίησή τους από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο εξαιρετικά ανησυχητικό το οποίο συμβαίνει όλο και συχνότερα.
Αποτελεί  επιστημονικό και παιδαγωγικό δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, της ενθάρρυνσης της ομαδοποίησης, και γενικά της ομαλής  κοινωνικοποίησης των μαθητών της τάξης να τους συμβουλεύει ,νουθετεί, προβληματίζει , παροτρύνει.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου  καταγγέλλει και  καταδικάζει τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις,  στο Δημοτικό Σχολείο Βυρώνειας της Π.Ε. Σερρών και δηλώνει πως στηρίζει και συμπαραστέκεται στη συνάδελφο που υλοποιεί κάτω από δύσκολες συνθήκες το έργο που της έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία.
Η συνάδελφος υπηρετεί εδώ και 13 χρόνια το δημόσιο σχολείο απολαμβάνοντας την εκτίμηση όχι μόνο των συναδέλφων της αλλά και των γονέων καθώς και την αγάπη των μαθητών της. Η έμμεση ψυχολογική βία κατά της  συγκεκριμένης συναδέλφου όσο και κατά κάθε εκπαιδευτικού που δίνει καθημερινά τον αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας δίχως τη στήριξη της πολιτείας και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων μας και την κινητοποίησή μας για την καταπολέμηση του επικίνδυνου φαινομένου.
Δηλώνει την χωρίς επιφυλάξεις στήριξη στη συνάδελφό μας, στο πρόσωπο της οποίας βλέπει τον καθημερινό δάσκαλο και την καθημερινή δασκάλα, που αγωνίζεται, πέραν της μόρφωσης  των μικρών μαθητών ως προς τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, να εμφυσήσει στα παιδιά στοιχεία αλληλοσεβασμού και κοινωνικοποίησης.. 
Δηλώνει, επίσης, ότι αντιτίθεται απόλυτα στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε μορφής πίεσης εκφοβισμού ή δίωξης της συναδέλφου και ότι θα την υπερασπιστεί σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν χρειαστεί.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει με πράξεις στην ενίσχυση και στήριξη των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.