Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ανδρέας Ανδρεάδης . Η ηλιακή ενέργεια ο φθηνότερος τρόπος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,

Φωτογραφία του Andreas Andreadis.Η ηλιακή ενέργεια έχει καταστεί παγκοσμίως ο
φθηνότερος τρόπος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, http://www.naftemporiki.gr/…/i-iliaki-energeia-einai-pleon-…
αλλά στην ηλιόλουστη Ελλάδα , οι ακριβές και ρυπογόνες επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα καλά κρατούν.
Εμείς εξακολουθούμε να αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από το εξωτερικό, να χαραμίζουμε την αγροτική μας γη για να περάσουν αγωγοί φυσικού αερίου για να γίνουμε- έτσι λένε οι υποστηριχτές-νέος «ενεργειακός κόμβος» ή επενδύουμε στον εγχώριο μεν, άλλα ρυπογόνο, ακριβό και ξεπερασμένο λιγνίτη.
Αν συνεχίσουμε έτσι από την κρίση και τα μνημόνια δεν βγαίνουμε ούτε το 2100.
Η στροφή στις ΑΠΕ, στην πράσινη οικονομία γενικότερα είναι η απάντηση στην έξοδο από την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση,.
Όμως για μια τέτοια γενναία στροφή χρειάζόμαστε κατ΄αρχήν μια Κυβέρνηση με «πράσινο» προσανατολισμό.
Και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τον έχει, παρά το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά στελέχη , που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και προτείνουν ένα διαφορετικό, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ανάπτυξης. Επίσης στην συγκυβέρνηση συμμετέχει και το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων, αλλά αυτό είναι ελάχιστα γνωστό, αφού η φωνή τους δεν ακούγεται.
Όλα αυτά είναι ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα της απόφασης του αριστερού Α. Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τον υπέρ συντηρητικό Π. Καμμένο, που είναι μεταξύ των άλλων και υπέρμαχος των ορυκτών καυσίμων. http://www.onalert.gr/…/o-kammenos-mila-gia-synekmeta…/41628
Μοιραία λοιπόν ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ούτε στον τομέα της ενέργειας
 Όπως δεν μπόρεσε να κάνει στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Άμυνα της χώρας και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.