Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Ηράκλειας . Θεατρική παράσταση για την οδύσσεια των Τζουμαγιωτών

Στις 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9:00μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών παρουσιάζεται η θεατρική
παράσταση «Ομηρία, Μνήμες ενός Ξεριζωμού» σε επιμέλεια κειμένων και σκηνοθεσία της Μαρίας Μεντίζη...
Ένα θεατρικό δρώμενο που πραγματεύεται την οδύσσεια των Τζουμαγιωτών, στιγμές από την πορεία , την παραμονή στη Σερβία και την επιστροφή τους. Στην παράσταση συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί οι οποίοι παρουσιάζουν το χρονικό της Ομηρίας. Τα κείμενα του θεατρικού δρώμενου βασίζονται στην ιστορία του Γ. Τζεμαϊλα, στη νουβέλα του Χ. Σαμαρά «Κάποιοι έπρεπε να είναι εκεί», σε καταγεγραμμένες μαρτυρίες του Ι. Πασχαλιά, έτσι όπως τις μεταφέρει η κόρη του Ελένη Πασχαλιά-Γκένιου, αλλά και σε αναμνήσεις πολλών άλλων ανθρώπων που συμπληρώνουν το χρονικό καθώς και σε πρωτότυπα κείμενα της Φανής Κεχαγιά και της Μαρίας Μεντίζη.
Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων «Ημέρες Μνήμης» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ομηρία των Τζουμαγιωτών.
Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της θεατρικής παράστασης έχει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ηράκλειας.
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.