Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.Eκπαιδευτικό πρόγραμμα : Η δικαιοσύνη πάει σχολείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σερρώνΗ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με την Επιμελήτρια Ανηλίκων Σερρών, σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: Η δικαιοσύνη πάει σχολείο.Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους μαθητές των μεγάλων τάξεων των δημοτικών σχολείων (Δ, Ε, Στ) και επιδιώκει:
-να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία της απονομής δικαιοσύνης
-να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη
-να γνωρίσουν τον θεσμό του Επιμελητή Ανηλίκων
-να επισκεφτούν το δικαστικό μέγαρο Σερρών
-να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των κανόνων στην καθημερινή τους ζωή
-να διεκδικήσουν περισσότερη δημοκρατία στο σχολικό τους περιβάλλον
Το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων έχει προετοιμάσει υποστηρικτικό υλικό για τη δράση αυτή που περιλαμβάνει δραστηριότητες για τη σχολική τάξη και οπτικοακουστικό υλικό. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας επισυνάπτεται με το παρόν έγγραφο και μια συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων.Όσα σχολεία επιθυμούν την υλοποίηση της δράσης, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων (2321047515, serreschools@gmail.com) ώστε στη συνέχεια να παραλάβουν και το ψηφιακό υποστηρικτικό υλικό (φέρνοντας δικό τους ψηφιακό μέσο αποθήκευσης). Θα ακολουθήσει –σε συνεργασία με την Επιμελήτρια Σερρών- ο προγραμματισμών των συναντήσεων/επισκέψεων των μαθητών.Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Οκτωβρίου 2016.Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών θα ήθελε να ευχαριστήσει την κα Ελένη Χατζηβασιλείου (Επιμελήτρια Ανηλίκων) για την υποστήριξή της και τη συνεργασία της στον σχεδιασμό αυτού του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.