Σελίδες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ... “ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ”.του Μιχάλη Σωτηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχάλη ΣωτηρίουΣτην εφημερίδα Αιών(10-2-1843) δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα λόγων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Εθνική Συνέλευση
Πρόνοιας (1832) όπως αυτό: “έκαμα εκστρατείας και μάχας αλλ'ομολογώ εις την συνείδησίν μου, ότι καθ'όλον του Αγώνος το διάστημα δεν εξόδευσα ούτε οβολόν αφ'εαυτού μου διότι δεν είχα. Ο λαός με έθρεψε πάντοτε και επρομήθευσεν όλα τα αναγκαία δια τα στρατεύματά μου...”.
Αυτά τα λόγια θυμήθηκα όταν άκουσα στα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες τον Δήμαρχο Σερρών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να μιλούν για την τελευταία επίσκεψή τους στου Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με γνωστό αντικείμενο της συζήτησης την απόδοση των Σερραϊκών στρατοπέδων.

Δυστυχώς, ούτε οι εκπρόσωποι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αντιμετώπισαν με τη δέουσα συμπεριφορά τη Δημοτική Αρχή, ούτε η Δημοτική Αρχή αυτοπροστάτευσε το κύρος της, ούτε αποφάσισε να διεκδικήσει τα στρατόπεδα περισσότερο δυναμικά. Περιμένει, συνεχώς, τί θα προτείνει, τί θα απαιτεί το Υ.ΕΘ.Α. Έτσι, για άλλη μια φορά το θέμα οδηγήθηκε, όπως έχω ξαναγράψει, σε αποτέλεσμα τύπου “...παντού ενικήσαμε και παντού εχάσαμε”.
Επίσης, το εξωφρενικό έως τραγικό, για το σερραϊκό λαό, είναι ότι παρά την παρελκυστική, κουτοπόνηρη, και προσβλητική συμπεριφορά του Υ.ΕΘ.Α. απέναντι στη Δημοτική μας Αρχή, αυτή συναίνεσε, κατ'αρχήν, στην πολεοδόμηση και του στρατοπέδου “Κολοκοτρώνη”, σύμφωνα με τα
σχέδια και τις επιθυμίες του υπουργείου. Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι το στρατόπεδο αυτό είναι ανταλλάξιμη περιουσία του προσφυγικού Ελληνισμού της Ανατολής, ούτε ανήκει στο Υ.ΕΘ.Α αλλά
στην χρονική αυτή περίοδο διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.
Εδώ που έφτασαν οι “διαπραγματεύσεις” με το υπουργείο που αποφάσισε να γίνει το ίδιο επιχειρημα-τίας με την περιουσία του ελληνικού λαού χρειάζεται άλλου είδους διεκδίκηση.
Χρειάζεται, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να αποφασίσει την απόρριψη όλων των μέχρι τώρα απαιτήσεων σε όλα τα στρατόπεδα των Σερρών και την ενεργοποίηση της σχετικής νομο-θεσίας (απο το 2006 μέχρι τον Καλλικράτη) διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για την απόδοση ή όχι όλων των στρατοπέδων (Εμμ.Παππά, Παπαλουκά, Κολοκοτρώνη).
Άν αυτό δέν το πράξει το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε, μονόδρομος είναι η ενεργοποίηση όλων των δημοτών για τη διεξαγωγή του τοπικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσο για την “επιχειρηματική” συμπεριφορά του Υ.ΕΘ.Α., κάποιος πρέπει να τους θυμίσει τα προαναφερθέντα λόγια του αγωνιστή-μαχητή Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

1 σχόλιο:

  1. αυτες οι αντιληψεις μας χαντακωσαν..κοιτα την δουλεια σου ρε μεγαλε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.