Σελίδες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή απάντηση Μωυσιάδη σε Μπαζδάνη

Σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση του
αντιπεριφερειάρχη κ Γιάννη Μωυσιάδη στον περιφερειακό σύμβουλο κ Αθανάσιο Μπαζδάνη ο οποίος με δελτίου τύπου είχε κατηγορήσει την περιφέρεια Κντρικής Μακεδονίας οτι εξαιτίας ολιγωρίας απεντάχθηκαν  4 έργα στον Ν Σερρών από το Πρόγραμμα Επενδύσεων 2016 που χρηματοδοτούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) και από Ιδίους Πόρους.Στην απάντηση του ο κ Μωυσιάδης χαρακτηρίζει τον κ Μπαζδάνη ανενημέρωτο ενω κάνει λόγο για <<προσπάθεια παραπληροφόρησης των Σερραίων πολιτών την οποία κάποιοι επιχειρούν ασκώντας δήθεν αντιπολίτευση με διάτρητα επιχειρήματα>> .

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ ΜΠΑΖΔΑΝΗ

Μετά το φιάσκο του ΕΣΠΑ όπου στο 31% δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο από την ΠΕ Σερρών και την αφήνει στο περιθώριο, τώρα έχουμε την απένταξη τεσσάρων (4) έργων από το Πρόγραμμα Επενδύσεων 2016 που χρηματοδοτούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) και από Ιδίους Πόρους.
Τα έργα που απεντάσσονται ύψους 530.000 ευρώ είναι:-Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ14 «Ολοκλήρωση μελετών επαρχιακής οδού Λευκοτόπου –Ευκαρπίας Ν. Σερρών» Προϋπολογισμού 100.000 ευρώ-Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ14 «Συμπλήρωση –Ολοκλήρωση μελετών του 5ου Αρδευτικού δικτύου Ν. Σερρών» Προϋπολογισμού 100.000 ευρώ-Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0021 ΔΠ15 «Μ.Π.Ε 5ου Αρδευτικού δικτύου Σερρών»Προϋπολογισμού 30.000 ευρώ-Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ16 «Μελέτη διάνοιξης εκβολών Στρυμόνα»Προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΥΣΙΑΔΗ 

«Με μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω στον τοπικό τύπο τις δήθεν καταγγελίες του Περιφερειακού Συμβούλου Αθανάσιου Μπαζδάνη σχετικά με τέσσερα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τα οποία όπως ισχυρίζεται απεντάσσονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016.
Η έκπληξη μου οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μπαζδάνης εμφανίζεται εντελώς ανενημέρωτος, γεγονός που προκαλεί πραγματικά εντύπωση για έναν Περιφερειακό Σύμβουλο. Προς άρση λοιπόν κάθε παραπληροφόρησης των Σερραίων πολιτών την οποία κάποιοι επιχειρούν ασκώντας δήθεν αντιπολίτευση με διάτρητα επιχειρήματα, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής :
1)Στη δράση 2.1.3.5 το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ14 «Ολοκλήρωση μελετών επαρχιακής οδού Λευκοτόπου-Ευκαρπίας Ν.Σερρών» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,  ήταν ένα έργο που φυσικά μας ενδιέφερε και εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει γι’ αυτό και το εντάξαμε στον προγραμματισμό, πριν ακόμη όμως οριστικοποιηθεί η οικονομική προοπτική που υπάρχει μέσω του ΕΣΠΑ. Στην πορεία διαπιστώθηκε πως τέτοια έργα δεν αποτελούν προτεραιότητα για το πρόγραμμα, καθώς δίνεται βαρύτητα στους κάθετους άξονες και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις. Λειτουργώντας λοιπόν με ρεαλισμό και υπευθυνότητα κρίναμε πως δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ολοκλήρωσης μελετών για ένα έργο που σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί.
2)Ο κ. Μπαζδάνης αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του πως απεντάσσονται στη δράση 2.1.3.5. το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ14 «Συμπλήρωση – Ολοκλήρωση μελετών του 5ου Αρδευτικού Δικτύου Ν. Σερρών προϋπολογισμού 100.000 ευρώ καθώς και το έργο με κωδ:2135 ΣΕΡ 0021 ΔΠ 15 «Μ.Π.Ε. 5ου Αρδευτικού Δικτύου Σερρών, προυπολογισμού 30.000 ευρώ. Κι εδώ όμως ο Περιφερειακός Σύμβουλοςεκτίθεται ανεπανόρθωτα καθώς από τη βιασύνη του προφανώς να ασκήσει κριτική δεν… άκουσε ενώ ήταν παρών στις σχετικές ανακοινώσεις,  πως τα δύο παραπάνω έργα δεν απεντάσσονται αλλά συγχωνεύονται σε ένα. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0031 ΔΠ16 «Μελέτη 5ου αρδ. Δικτύου Ν.Σερρών και Μ.Π.Ε.» το οποίο μάλιστα είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ  , ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των δύο προηγούμενων έργων.
3) Όσον αφορά δε στο έργο με κωδ: 2135 ΣΕΡ 0041 ΔΠ16 «Μελέτη διάνοιξης εκβολών Στρυμόνα» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, πρόκειται για ένα έργο που αφορά στη διάνοιξη για το λιμάνι της Αμφίπολης για το οποίο η αρμοδιότητα βρίσκεται στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αμφίπολης.  Να τονιστεί δε πως το έργο είχε ενταχθεί στη λογική να εξυπηρετηθεί η περιοχή  με την προοπτική βεβαίως να υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσει. Από τη στιγμή όμως που τα περιθώρια είναι πολύ στενά, δίνεται προτεραιότητα σε επείγοντα αντικείμενα εργασιών .
Τέλος όσον αφορά στους ισχυρισμούς του κ. Μπαζδάνη για  «φιάσκο του ΕΣΠΑ όπου στο 31% δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο από την Π.Ε. Σερρών» θα ήθελα να τον ενημερώσω πως και σε αυτή την περίπτωση πιάνεται αδιάβαστος καθώς το 31% που αναφέρει δεν αφορά καινούρια έργα αλλά έργα που ΔΕΝ ολοκληρώθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα (τα λεγόμενα έργα-γέφυρες). Το γεγονός λοιπόν πως στα ανολοκλήρωτα έργα ΔΕΝ υπάρχουν έργα της Π.Ε. Σερρών όχι μόνο δεν καταδεικνύει «φιάσκο» αλλά αντίθετα αποδεικνύει περίτρανα πως ως Π.Ε. Σερρών είχαμε και την ικανότητα και την ετοιμότητα και ολοκληρώσαμε στο 100% το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 , ώστε να μην έχουμε ανάγκη για έργα-γέφυρες στο νέο πρόγραμμα.

Η διοίκηση της Π.Κ.Μ. έχει αποδείξει πως δεν φοβάται την κριτική. Αντιθέτως την επιζητά αλλά όταν αυτή έχει βάση και δε γίνεται απλώς στη λογική μιας στείρας αντιπολίτευσης . Καλό θα είναι λοιπόν όσοι εκπροσωπούν μια μερίδα Σερραίων πολιτών όπως εν προκειμένω ο κ. Μπαζδάνης να είναι άρτια ενημερωμένοι για αυτά τα οποία δηλώνουν , έτσι ώστε αφενός να προστατεύουν το θεσμικό τους ρόλο και αφετέρου να μην παραπληροφορούν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν. Εξάλλου η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για όλους προς πλήρη ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα. Την επόμενη φορά λοιπόν που ο κ. Μπασδάνης θα θελήσει να προβεί σε ανακοινώσεις, ας μπει στον κόπο να την χτυπήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.