Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Σερρών .Οχι στην εγκατάσταση προσφύγων στον Δήμο . Ναι στον υπόλοιπο νομό ???

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝΣτην εκδοσή ψηφίσµατος διαµαρτυρίας για την  αιφνίδια µεταφορά προσφύγων στα διοικητικά όρια του δήμου
προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Σερρών . Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το αίτημα να σταματήσει η εγκατάσταση και άλλων προσφύγων στον ∆ήµο Σερρών .Να υποθέσουθμε οτι αν μεταφερθούν και άλλοι στον Ν Σερρών αλλά εγκατασταθούν σε άλλο δήμο δεν τους πειράζει ??

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ ∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΙΦΝΙ∆ΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ∆ΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ 

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Σερρών εκφράζει την έντονη διαµαρτυρία του για την επιχείρηση εκκένωσης διαφόρων καταυλισµών η οποία οδηγεί σε νέους αιφνιδιασµούς των ΟΤΑ. Χωρίς να προηγηθεί απολύτως καµία ενηµέρωση του ∆ήµου Σερρών και ενώ οι ιθύνοντες δεσµεύτηκαν ότι δεν θα µεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες, έγινε οµαδική µεταφορά προσφυγικών πληθυσµών στο ∆ήµο µας για 2η φορά. Ο ∆ήµαρχος Σερρών και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο καταγγέλλουµε την κυβέρνηση ότι εµπαίζει και περιφρονεί το ∆ήµο Σερρών µε αυτές τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει. Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά µας απαιτούµε: 

α. Να πάψει η κυβέρνηση να απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

β. Να υπάρχει συνεχής ενηµέρωση για τον υπάρχοντα σχεδιασµό διαχείρισης των προσφυγικών ροών. 
γ. Να σταµατήσει η εγκατάσταση και άλλων προσφύγων στον ∆ήµο Σερρών. 

δ. Να υποχρεώσει τις κατά τόπους ΜΚΟ να συνεργάζονται µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Τονίζουµε ιδιαιτέρως ότι ενώ δείξαµε εµπράκτως την ανθρωπιά µας και την κατανόησή µας για το εν λόγω θέµα, σήµερα µετά τα τελευταία γεγονότα εκφράζουµε εντονότατα τη δυσαρέσκειά µας και δεν δεχόµαστε άλλη περιφρόνηση, απαξίωση και αδικία, που καταλήγει σε εµπαιγµό της κοινωνίας του ∆ήµου Σερρών. Αναθέτει στον κ. ∆ήµαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.