Σελίδες

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Σερρών . Η γραφειοκρατία μπλοκάρει τις παιδικές χαρές

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδικές χαρέςΛόγω των αλλαγών που επέφερε ο νέος νόμος περί
δημοσίων συμβάσεων (Ν.4412/16) και μέχρι την παροχή διευκρινήσεων με έκδοση σχετικής εγκυκλίου αναβάλλονται ορισμένες δημοπρασίες του Δήμου Σερρών. Μεταξύ αυτών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ηλίας Γκότσης είναι και η δημοπράτηση του έργου για τη δημιουργία τεσσάρων νέων παιδικών χαρών, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.
Πριν από περίπου 20 ημέρες ο εισαγγελέας ζήτησε από το Δήμο Σερρών το πιστοποιητικό καταλληλότητας των παιδικών χαρών. Η απάντηση του δήμου Σερρών δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη καθώς με βάση τη γνωμάτευση της ιδιωτικής εταιρίας που ανέλαβε την πιστοποίηση κρίθηκαν 120 παιδικές χαρές ακατάλληλες.
Ο κ. Γκότσης ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η πόλη ένα χρόνο χωρίς παιδικές χαρές παρά να συμβεί κάτι κακό που επισύρει και σοβαρές ποινικές ευθύνες.
Ο Δήμος Σερρών έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό πρόταση, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία 30 παιδικών χαρών, χωρίς, ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχει εγκριθεί.
Διαφαίνεται πως μετά την αποψίλωση των παιδικών χαρών ο Δήμος Σερρών έχει επιλέξει τη σταδιακή αποκατάστασή τους καθώς και η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει παρεμβάσεις μεγάλης έκτασης.

http://www.eproodos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.