Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτεινή Αραμπατζή . Ανοργανωσιά, προχειρότητα και επικίνδυνος ερασιτεχνισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτεινή αραμπατζήΓια «εξόφθαλμες ανακολουθίες της Κυβέρνησης για το
Κέντρο Προσφύγων στις Σέρρες», κάνει λόγο σε γραπτή της δήλωση η Φωτεινή Αραμπατζή. Συγκεκριμένα, η Σερραία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: 
Μετά από 23 ημέρες απαξιωτικής Κυβερνητικής σιωπής στα 11 καυτά ερωτήματα, που έθεσα με σχετική Ερώτησή μου για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Σέρρες, οι μισοί από τους αρμόδιους Υπουργούς εδέησαν να απαντήσουν.
Και οι απαντήσεις τους, μηδέν εις το πηλίκον. Ανακολουθίες, γενικότητες και ασάφειες, που «φωνάζουν» για την Κυβερνητική ανοργανωσιά, την προχειρότητα και τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό για ένα ζήτημα, που αγγίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας των Σερρών και πιστοποιούν την τραγική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Απανωτές διαψεύσεις στις αρχικές Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για δήθεν εγκατάσταση 420 προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας, αφού ο ίδιος ο κ. Μουζάλας αποκαλύπτει ξεκάθαρα στην απάντησή του ότι ο σχεδιασμός εξ αρχής αφορούσε 600 πρόσφυγες.
Άφαντος ο Υπουργός Υγείας, που κωφεύει για τις τεράστιες ελλείψεις στην υγιεινή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο Κέντρο Φιλοξενίας, αδιαφορώντας για την προάσπιση της υγείας τόσο των προσφύγων όσο των δημοτών.
Καμία σαφής απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το χρονοδιάγραμμα βελτίωσης των αναγκαίων υποδομών σε αποχέτευση, ύδρευση, χώρους ατομικής υγιεινής, χώρους εστίασης και διαχείρισης απορριμμάτων, στο Κέντρο, που διογκώνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των συνθηκών υγιεινής και το μετατρέπουν σε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.
Καμία απάντηση για τους κανόνες λειτουργίας του κέντρου.
Α) Για το ποιος φορέας εποπτεύει  την λειτουργία του Κέντρου
Β) Για το ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στον χώρο
Γ) Για το ποιος είναι  ο αριθμός των εργαζομένων στο Κέντρο και με ποια σχέση εργασίας με το Υπουργείο
Δ) Για τις διαδικασίες και τα κριτήρια πρόσληψής τους και από ποιον φορέα έγιναν αυτές αφού δεν ζητήθηκε καν από τον ΟΑΕΔ Σερρών να κοινοποιήσει σε ανέργους τις προσφερόμενες θέσεις
Ο δε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει πού θα υλοποιούνται τα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών, που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν στο εν λόγω Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.
Εμπαιγμός, υποτίμηση της τοπικής κοινωνίας και σχεδιασμοί στο γόνατο, είναι το αποτύπωμα της διαχείρισης του προσφυγικού από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.