Σελίδες

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Π.Ε Σερρών .Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 81η ΔΕΘ ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας
διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση Καινοτόμων Τεχνολογιών - Λύσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Κ. Μακεδονία».
Στην ημερίδα εκτός από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δημάρχους από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και στελέχη ξένων εταιριών από τη Γερμανία και των Καναδά που παρουσίασαν ολοκληρωμένες τεχνολογικές προτάσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα ο πρόεδρος του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της μελέτης για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που έγινε με ευθύνη του περιφερειακού συνδέσμου και πολύ σύντομα θα αποτελέσει την πυξίδα για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας.
Ο κ. Γεράνης τόνισε ότι ο χρόνος πιέζει και πρέπει όλοι, κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση να βιαστούμε προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας όλων μας με κύριο άξονα την επανεκπαίδευση των πολιτών πάνω στις αρχές της κοινωνίας των μηδενικών αποβλήτων και αυτό πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα από τους χώρους δουλειάς των ενηλίκων μέχρι το νηπιαγωγείο.
Από την πλευρά τους τα στελέχη των ξένων εταιριών Bernard Masse της HRO Ecosystems και Bettina Lowentraut – Duran της RECCONTEC GMbH παρουσίασαν αναλυτικά τεχνολογικές λύσεις για τη θερμική επεξεργασία υπολειμμάτων ΧΥΤΑ την μηχανική και βιολογική επεξεργασία δημοτικών στερεών αποβλήτων σε πόλεις με το μέγεθος της Θεσσαλονίκης, μονάδες βιολογικής μετατροπής (κομπόστ) καθώς και τρόπους διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων – μπάζα, οικοδομικά υλικά κτλ – όλα στην κατεύθυνση της αέναης οικονομικής ανάπτυξης και με γνώμονα την ισορροπία ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν τις προθέσεις της σε ότι αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να προωθηθεί ταχύτατα η κατασκευή της ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που ετοιμάζει ο Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ για την Κ. Μακεδονία ενώ τόνισε ότι πρέπει να τεθούν στο περιθώριο όλες εκείνες οι αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.
Η συμμετοχή του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ στην 81η ΔΕΘ συνεχίζεται με τον εκθεσιακό χώρο στο Περίπτερο 14 σταντ 22 όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.