Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Φωτεινή Αραμπατζή . Eπανένταξη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Να επανενταχθούν πλήρως οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στη ρύθμιση των 100 δόσεων
από την οποία άδικα απεντάχθηκαν λόγω υπαιτιότητας του Οργανισμού να τους ενημερώσει έγκαιρα για τη νέα προσαύξηση του επιτοκίου αποπληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών, ζητά η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον Υπουργό Εργασίας με σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή.
Η Σερραία βουλευτής τονίζει ότι η ανεπίτρεπτη προχειρότητα εκ μέρους του ΟΑΕΕ να μην αποστείλει έγκαιρα στους ασφαλισμένους ατομική ενημέρωση για την συγκεκριμένη προσαύξηση του επιτοκίου αποπληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών είχε ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να απενταχθούν αυτομάτως από την συγκεκριμένη ευνοϊκή ρύθμιση, αφού, παρότι οι ίδιοι κατέθεσαν τα προβλεπόμενα χρήματα της δόσης τους με πάγια εντολή μέσω της συνεργαζόμενης Τράπεζας, τα ποσά που κατέβαλαν υπολείπονταν της νέας οφειλής και ως εκ τούτου δεν απορροφήθηκαν.

Η κ. Αραμπατζή επισημαίνει ότι επιβάλλεται να δοθεί αμέσως η απαραίτητη εύλογη παράταση, προκειμένου οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το υπερβάλλον ποσό της δόσης, που τους αναλογεί, χωρίς να χάσουν κανένα από τα προνόμιά της. Τόνισε δε ότι η άδικη απένταξη των εν λόγω ασφαλισμένων από την ρύθμιση των 100 δόσεων θα προκαλέσει αλυσιδωτά και ανυπέρβλητα προβλήματα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, ιδιαίτερα σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και φοροδοτικής αφαίμαξης των πολιτών με τα ασφαλιστικά ταμεία να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εισπραξιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.