Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Φωτεινή Αραμπατζή: Να δοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους πληγέντες αιγοπροβατοτρόφους

Την μείωση του όρου επιλεξιμότητας των 120 κιλών γάλακτος ανά ζώο προκειμένου
να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που δικαιούνται και οι πληγέντες αιγοπροβατοτρόφοι, που είχαν μικρότερη παραγωγή γάλακτος λόγω ανωτέρας βίας, ζητά η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή.
Η Σερραία βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι έκτακτες συνθήκες (καταρροϊκός πυρετός και άλλες ασθένειες), που έπληξαν το ζωικό κεφάλαιο πολλών κτηνοτρόφων, τους αποκλείει από τους όρους επιλεξιμότητας για την συνδεδεμένη ενίσχυση, με αποτέλεσμα να στερούνται την πολύτιμη οικονομική ενίσχυση των 5 ευρώ ανά ζώο για τα πεδινά κοπάδια και των 7,5 ευρώ ανά ζώο για τα ορεινά.  

Και αυτό παρά το γεγονός ότι σύμφωνα και με το άρθρο 11 του ΦΕΚ Β 833/2015, ορίζεται ότι «σε περίπτωση που ο κτηνοτρόφος αδυνατεί να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις […] λόγω ανωτέρας βίας/εξαιρετικών περιστάσεων […].ο κτηνοτρόφος διατηρεί το δικαίωμά του να λάβει συνδεδεμένη ενίσχυση...»


Ως εκ τούτου, τονίζει η κ. Αραμπατζή, οι εν λόγω κτηνοτρόφοι, χωρίς δική τους υπαιτιότητα στερούνται άδικα μία αναγκαία πηγή εσόδων για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους ειδικά σε μία εποχή άγριας υπερφορολόγησής τους, βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, χωρίς μέχρι του παρόντος να υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο παρά την κρισιμότητα του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.