Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Άμεσα μέτρα για τη θωράκιση του Τουρισμού ζητά η Φωτεινή Αραμπατζή

Συγκροτημένο σχέδιο θωράκισης του Ελληνικού Τουρισμού από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση,
ζητά η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα 2 Μαρτίου 2016.
Η κ. Αραμπατζή με αφορμή τις ακυρώσεις των προκρατήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται να εφαρμοστούν μέτρα άμεσης παρέμβασης και δυναμικής θετικής διάδοσης του τουριστικού μας προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού, καθώς το μήνυμα της «αφύλακτης» χώρας διεθνώς μπορεί να αμαυρώσει την, κατά τα άλλα ευμενή για την Ελλάδα γεωπολιτική συγκυρία, ανακόπτοντας τον ρυθμό των τουριστικών αφίξεων στη χώρα.

Επισημαίνει δε ότι την ίδια στιγμή, που η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς τη γιγάντωση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα, ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα χώρες στον τομέα του Τουρισμού, έχουν ήδη «εκμεταλλευθεί» την υφιστάμενη συγκυρία προσελκύοντας μεγάλα ποσοστά τουριστών, που επιλέγουν αυτές ως τουριστικό προορισμό, με κίνδυνο, αν δεν αναστραφούν συντονισμένα αυτά τα δεδομένα - να παγιωθούν στο μέλλον και η χώρα μας να στερηθεί μεγάλες ροές από τουριστικές αγορές του εξωτερικού, που χρειάστηκαν χρόνια για να τις διασφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.