Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Θεόδωρος Καστρινός .Του ​"​ μπαμπέση, οι μπαμπεσιές​"​

Ο "βίος και η πολιτεία" του  Σταύρου Ψυχάρη είναι λίγο πολύ γνωστός. Ας

φρεσκάρουμε όμως τη μνήμη μας διαβάζοντας μερικά βιογραφικά στοιχεία από τον ιστότοπο της Βικιπαίδεια.

" ... Ο Σταύρος Ψυχάρης συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής ζωής της χώρας. Διάσημοι πολιτικοί έχουν πει και γράψει πολλά για την επιρροή του...
◾«Όταν είδα τον Σταύρο Ψυχάρη να συνομιλεί συνωμοτικά με τον Ευάγγελο Αβέρωφ στο περιστύλιο της Βουλής, κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος μου...». Γεώργιος Ράλλης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

◾«Πρώτα μαθαίνει ο Ψυχάρης ποιος υπουργοποιείται και μετά ο ενδιαφερόμενος!».
Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Αντιπρόεδρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...

Ο Ψυχάρης υπήρξε προνομιακός συνομιλητής των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου....

Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001...

Ευγενία Λουπάκη,
Σταύρος Ψυχάρης: ο κουμπάρος του χουντικού, του Αντρέα και του Κόκκαλη, περιοδικό Αντί, τεύχος 620, 08/11/1996, [Αναδημ. από περιοδικό Μετρό]....."

Για περισσότερα και άκρως ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία στο, Σταύρος Ψυχάρης: Η πτώση Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 UNFOLLOW.

Δεν είναι η πρώτη που δημοσιοποιούνται κρυφές συναντήσεις του Στ. Ψυχάρη με πρωθυπουργούς και όχι μόνο, για παρόμοια θέματα, κυρίως όμως για θέματα παράνομων δανείων. (Άλλωστε εκκρεμούσε από παλιά εισαγγελική έρευνα και πριν λίγες μέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του).
Το 2012 έγινε γνωστή η κόντρα  ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου 10 εκατ. ευρώ  που δεν έλαβε  από την Εθνική Τράπεζα, ο δεύτερος για να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του ΔΟΛ .
Όλοι, λοιπόν, γνώριζαν τον "βίο και την πολιτεία" του  Σταύρου Ψυχάρη.
Τέτοιος είναι, τέτοια κάνει.

Αν το πρώτο ερώτημα που βγαίνει από το στόμα όλων είναι, τι συζητούσαν στις  τέσσερις (4) πολύωρες κρυφές συναντήσεις τους, Τσίπρας και Ψυχάρης -για να 

​ ικανοποιηθεί ​

και η περιέργεια του ιστορικού του μέλλοντος- το δεύτερο ερώτημα  απευθύνεται, αποκλειστικά, στον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πως λέγεται αυτός που την ίδια στιγμή, 15/1/2014, που καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τα τραπεζικά σκάνδαλα, καταγγέλλοντας το «τρίγωνο της διαπλοκής», τράπεζες - κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, την ίδια ακριβώς στιγμή συναντάται κρυφά με τον «αρχιερέα του τριγώνου της διαπλοκής» στην χώρα μας;

 Πως λέγεται αυτός που την ίδια στιγμή που μέσα στο κόμμα του απευθύνεται στους συντρόφους του με κείμενο για την διαμόρφωση πολιτικής θέσης, με κεντρική κατεύθυνση την εξής ...
...  για να υλοποιήσει την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερή του πολιτική,  χρειάζεται να εξουδετερώσει τους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει οικοδομήσει επί δεκαετίες το κατεστημένο. Στους πρώτους, σε ότι αφορά το πολιτικό σύστημα, τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ.  Άλλωστε το πελατειακό κράτος των προηγούμενων δεκαετιών στηρίχθηκε στη διαπλοκή, στη συνεργασία και τη συμπόρευση επιχειρηματιών και ιδιοκτητών ΜΜΕ από τη μία και πολιτικών προσώπων από την άλλη, γεγονός που οδήγησε στη συγκρότηση μιας πολιτικο-επιχειρηματικής ελίτ, εντός της οποίας η ομάδα των πολιτικών προσώπων διακρίνεται δύσκολα από την ομάδα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Σ’ αυτή την παρέα προστέθηκαν, με τη βοήθεια και της τρόϊκας, οι τραπεζίτες, με αποτέλεσμα να αλλάξει η δομή της διαπλοκής αλλά ταυτόχρονα να γίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο  σκληρή και συχνά πιο αδίστακτη όπως είναι συνολικά το χρηματιστικό κεφάλαιο.
Έτσι,  προκειμένου να εφαρμόσει την οικονομική και κοινωνική του πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και την πιο περιορισμένη που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει πρώτα να συγκρουστεί για τα καλά με τη διαπλοκή. Με άλλα λόγια είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλώσει τη διαπλοκή προκειμένου να κυβερνήσει είτε η διαπλοκή θα ξηλώσει το ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντάς τον από την κυβέρνηση ή ενσωματώνοντάς τον στο σύστημα ...,

την ίδια ακριβώς στιγμή, ερήμην και εν αγνοία των συντρόφων και των καταστατικά θεσμοθετημένων οργάνων του κόμματος, συναντάται κρυφά με τον πλέον χαρακτηριστικό εκπρόσωπο του «τριγώνου της διαπλοκής» στην χώρα μας για να προσποριστεί, φυσικά, προσωπικά οφέλη;

Δεν θα χρησιμοποιήσω νεοελληνικούς χαρακτηρισμούς, όχι γιατί θα θίξω κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας μας, αλλά γιατί θα θίξω ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και αυτό δεν το θέλω.
Θα ανατρέξω, λοιπόν, στους αρχαίους Έλληνες και θα χρησιμοποιήσω το βασικό φιλοσοφικό σχήμα τους, ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις.
Ο Τσίπρας διέπραξε «ὕβρη» -δις και τρις-
απέναντι στο  λαό του και στους συντρόφους του. Στον υβριστή έχει σταλεί η «ἄτη» δηλαδή  η τύφλωση του νου, που τον οδηγεί σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, η οποία θα προκαλέσει την «νέμεση» την οργή και εκδίκηση του λαού, που με την σειρά της θα επιφέρει την «τίση» δηλαδή την τιμωρία και την πολιτική συντριβή του.
Αυτό πρέπει να είναι το τέλος.
Γιατί κάποια φορά σ' αυτή τη χώρα πρέπει να τιμωρείται η μπαμπεσιά.

Υ.Γ.  Στους φίλους και συντρόφους που θέτουν το ερώτημα " και μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ τι;" απαντάω,
Ας αφήσουμε  τον κυρίαρχο ελληνικό λαό να αποφασίσει την πολιτική κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η χώρα και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα υλοποιήσουν αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία,  όσο κι αν σήμερα αμφισβητείται η λειτουργία της! Όσο κι αν αυτό, σήμερα δεν μας "βολεύει" κομματικά!


serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.