Σελίδες

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ανοχύρωτ​ος​ ο​ Nομό​ς​ Σερρών στο ενδεχόμενο εισροής μεταναστών

Ανυπολόγιστες θα είναι οι συνέπειες​ για το νομό Σερρών και για όλους τους νόμους που βρίσκονται δίπλα στα
σύνορα στην περίπτωση που αποφασιστεί τελικά να κλείσουν οριστικά​,​ προς τις χώρες της Ευρώπης. Όπως περιγράφει έρευνα της ​"Κ​αθημερινής​"​ είναι πιθανό το ενδεχόμενο​,​ μετανάστες ​να εισέρχονται​ μκαθημερινά στα αστικά κέντρα​,​ στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και μέσα στην πόλη των Σερρών​,​ προκειμένου να αναζητήσουν τροφή και καταφύγιο. Εξίσου δραματική θα είναι η κατάσταση στα σύνορα και του Π​ρομαχώνα Σερρών​,​αφού οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να περάσουν προς τη γειτονική Βουλγαρία​,​ με προορισμό ​κάποια ευρωπαϊκή​ χώρα.​
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο οποίος χθες με βεβαιότητα μίλησε για την παραμονή των προσφύγων, εντός των συνόρων ως ένα προσχεδιασμένο εγχείρημα από την Ευρώπη.
Εδώ μπαίνει επιτακτικό το ζήτημα συνεργασίας όλων των φορέων αλλά και της επίσημης εκκλησίας, προκειμένου να παράσχουν τα πρώτα αναγκαία εφόδια στον πληθυσμό που θα εισρρεύσει στους νομούς. Τόσο οι οργανώσεις,οι εθελοντές αλλά πρωτίστως οι ενορίες  μπορούν να συνδράμουν.
Ταυτόχρονα επιτακτική είναι η ανάγκη εξεύρεσης στέγης μετά από οργανωμένο σχέδιο που θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση το επείγον πρόβλημα. Η λύση των στρατοπέδων, τα hot spots αλλά και κατασκευών που πρέπει να γίνουν αυτή τη στιγμή, καθυστερούν συστηματικά από την ολιγωρία των αρμοδίων φορέων και πρωτίστως της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα όλες οι κυβερνήσεις από την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία, έχουν αποστείλει στα Σκόπια βοήθεια σε άνδρες και τεχνογνωσία.Στο πίσω μέρος του μυαλού των πρωθυπουργών  από αυτές τις χώρες υπάρχει μια λύση: Να κλείσουν τα σύνορα. Ηδη φαίνεται ότι οι προετοιμασίες για την Πολυεθνική Δύναμη η οποία θα εδρεύει στην είσοδο Γευγελής-Ειδομένης είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκαλεί εφιάλτες στα Σκόπια, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την τελευταία φορά που προσπάθησαν να κρατήσουν τα σύνορα με το Κόσοβο κλειστά, το 1999, όταν η ΠΓΔΜ μετατράπηκε σε ένα τεράστιο στρατόπεδο με 400.000 πρόσφυγες μέσα στα σύνορά της. 
86.000 πρόσφυγες στον Έβρο
Φωτιές ανάβει η δήλωση του δημαρχου Αλεξανδρούπολης, για σχέδιο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.Την καταγγελία έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπράκης, που τόνισε ότι η κυβέρνηση ψάχνει κατοικίες για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπάκη, 86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε.

serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.