Σελίδες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΥΑ Σερρών Πρόταση στο Interreg για έργα 1.500.000 ευρώ

foto me dimarxo kai skopia.jpgΜε στόχο να εγκαταστήσει σύστημα Τ/Τ (Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού) σε όλα τα χωριά
του Δήμου Σερρών (εκτός από το Κ. Μητρούση που διαθέτει ήδη) η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών θα καταθέτει πρόταση στο Interreg Ελλάδα - Σκόπια προϋπολογισμού 1.500.000 €.

Η πρόταση με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31 Μαρτίου 2016 θα κατατεθεί από κοινού από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (Κύριος εταίρος), τη Δ.Ε.Υ.Α. Νιγρίτας και τον Δήμο Βασιλιέβο των Σκοπίων, με ποσοστό συμμετοχής 65% για την Ελληνική πλευρά και 35% για τη Σκοπιανή, ήτοι 975.000 για την πρώτη και 525.000 για τη δεύτερη.

Για το σκοπό αυτό έφθασε χθες 24/02 το μεσημέρι στην έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. πενταμελής αντιπροσωπεία με τον Δήμαρχο του Βασιλιέβο κ. Βάντσο Στογιάνοφ. Τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Χασαπίδης και ο Γεν. Δ/ντής Ν. Σαφαρίκας.

Ο κ. Χασαπίδης έκανε μία σύντομη παρουσίαση της Επιχείρησης. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες της σύνταξης της πρότασης σε πολύ συναινετικό πνεύμα.

Ενημερώνουμε, ότι το έργο Τ/Τ που επιχειρεί να υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  μέσα από το Ιnterreg έχει προϋπολογισμό 2.200.000 €,  που σημαίνει ότι η Επιχείρηση θα καλύψει την δαπάνη πέραν των χρημάτων του προγράμματος με δικούς της πόρους.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας καθώς θα μειωθούν οι διαρροές του νερού στο δίκτυο. Από την άλλη, μέσα στο σύστημα Τ/Τ η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών θα ενσωματώσει μηχανισμούς που θα ελέγχουν σε μόνιμη βάση τις παραμέτρους του νερού, πράγμα πολύ σημαντικό για την υγεία των καταναλωτών. 

Ο Δήμος Βασιλιέβο

Το Βασιλιέβο βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χλμ. από τη Στρούμνιτσα. Ο Δήμος μετράει 12.000 δημότες. Στο Βασιλιέβο θα γίνει σύντομα η δεύτερη συνάντηση των εταίρων καθώς δεν απομένει παρά ένας μήνας για την κατάθεση της πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.