Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

΄΄Ρημάζει ¨¨ το κολυμβητήριο της Ομόνοιας

Εγκαταλελειμμένο παραμένει το μεγαλόπνοο έργο του
νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή της Ομόνοιας. Το έργο με τις Ολυμπιακές προδιαγραφές το οποίο προοριζόταν για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων του υδάτινου στίβου έχει ουσιαστικά μείνει ημιτελές ενώ ο εξοπλισμός για τον οποίο το Ελληνικό δημόσιο κατέβαλε αρκετά χιλιάδες ευρώ παραμένει εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και την φθορά του χρόνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» αγγίζει τα 4.580.000 ευρώ και αποτελεί κοινοπραξία της Πολιτείας και του Δήμου Σερρών. Η δημοπράτηση του κολυμβητηρίου έγινε το 2002 και οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν την αμέσως επόμενη χρονιά. Από τότε, έχει πραγματοποιηθεί το 50% των εργασιών και έχουν δαπανηθεί περίπου 2.400.000 ευρώ που προέρχονται από Ευρωπαϊκούς πόρους και κονδύλια του Υπουργείου Υποδομών. Το υπόλοιπο ποσό της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στο Δήμο Σερρών δεν καταβλήθηκε ποτέ λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Η διακοπή των εργασιών το 2007 οδήγησε την κατασκευαστική εταιρεία να καταθέσει αίτηση απεμπλοκής από το έργο κάνοντας ακόμα πιο αμφίβολο το μέλλον του.  Ήδη δέκα χρόνια μετά το «πάγωμα» των εργασιών μέρος των εγκαταστάσεων έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν προβλήματα.
Το υπάρχον κολυμβητήριο στην περιοχή της Κοιλάδας και η πισίνα των 25 μέτρων (πέντε διάδρομοι) που διαθέτει δεν επαρκεί ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των σωματείων που δραστηριοποιούνται εκεί.


Φ. Μιλούσης: «Πρόταση για την δημιουργία «πράσινου» κολυμβητηρίου»   
Όπως μας δήλωσε ο Υπεύθυνος το Τμήματος Υδατοσφαίρισης του Πανσερραϊκού κ. Φώτης Μιλούσης έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσπάθειες και πιέσεις από το Σωματείο ώστε να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης ώστε να «ξεπαγώσει» η κατασκευή του έργου. Στο παρελθόν είχε κατατεθεί και πρόταση για την μετατροπή του σε «πράσινο κολυμβητήριο» που θα αντλεί την ενέργεια του από σύστημα φωτοβολταϊκών.
 Όλα αυτά σε μία πόλη όπου δραστηριοποιείται ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Πανσερραϊκός που έχουν προσφέρει αρκετές επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Μάλιστα αντίστοιχα έργα τα οποία ανήκαν στο ίδιο πρόγραμμα ολοκληρώθηκαν, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης το οποίο ολοκληρώθηκε με τις τοπικές αρχές να εξασφαλίζουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.
 Την ανάγκη η υποδομή να ολοκληρωθεί υιοθετώντας ένα αναπτυξιακό πλάνο το οποίο θα έχει ως πρότυπο το αυτοκινητοδρόμιο τόνισε η Πρόεδρος της Ουνέσκο Σερρών κ. Καίτη Εμμανουηλίδου.
 Π. Αγγελίδης: «Περιμένουμε να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ»
 Ο Δήμος Σερρών συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το κολυμβητήριο ωστόσο η ελλείψει πόρων καθιστά δύσκολη την εκκίνηση των εργασιών με μοναδική λύση η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης: «Έχουν γίνει και κατά την διάρκεια της προηγούμενη θητείας πολλές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες απέβησαν άκαρπες και στο Υπουργείο πήγαμε Πολλές φορές και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τον Βουλευτή Σερρών τον κ. Καραμανλή πήγαμε σε αυτή την θητεία στα αρμόδια Υπουργεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις περιμένουμε τώρα μήπως ανοίξει το ΕΣΠΑ και προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για κάποια έργα και το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον είναι ζωντανό υπάρχει συνεχίζονται οι προσπάθειες και μόνο μέσα από κάποιο πρόγραμμα».    

 Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.