Σελίδες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Φωτεινη Αραμπατζή :770 εκ. Ευρώ δεν έχουν καταβληθεί στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους

Την απαράδεκτη καθυστέρηση, που συνεχίζει επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
να καταβάλει στους δικαιούχους Έλληνες παραγωγούς το σύνολο των 180 εκ. Ευρώ δεσμευμένων κοινοτικών κονδυλίων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και τα υπόλοιπα 590 εκ. Ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης (10% της βασικής και 30% του πρασινίσματος), καυτηριάζει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική ερώτηση, που απηύθυνε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Η κ. Αραμπατζή επισημαίνει ότι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού στις 5 Φεβρουαρίου 2016 από το Βήμα της Βουλής ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει μέσα στο Φλεβάρη ποσό 50 εκ. Ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και άλλες αποζημιώσεις, δυστυχώς δεν έχει πληρωθεί ακόμη ούτε Ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς. Παράλληλα, καταδεικνύει μία ακόμη ασυνέπεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, καθώς ο κ Αποστόλου μετέθεσε για τον Απρίλιο του 2016 – από τον Φεβρουάριο, που είχε αρχικά δεσμευθεί - την πληρωμή του υπόλοιπου ποσού της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ αδυνατεί, να διενεργήσει τους αναγκαίους ελέγχους, που απαιτούνται από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.


Και όλα αυτά συμβαίνουν, υπογραμμίζει η κ. Αραμπατζή, τη στιγμή, που οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στους δρόμους εδώ και έναν μήνα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην επιβίωση λόγω της πρωτοφανούς φοροεπιδρομικής και εισφοροεισπρακτικής πολιτικής της Κυβέρνησης απέναντι και στον πρωτογενή τομέα και ενώ η πλειονότητα των κρατών – μελών της ΕΕ έχουν πληρώσει ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 το σύνολο σχεδόν των επιδοτήσεων και όχι απλά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, όπως συνέβη στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.