Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Προς ΝΟΔΕ Σερρών : Μη προσπαθείτε να βαφτίσετε το.... ψαρι ......κρέας

Διαβάζω  και ακούω και  με ενδιαφέρον τις  γραπτές και προφορικές αναλύσεις για την <<επιτυχία >>
του ΝΑΙ και της ΝΔ στον Ν Σερρών αφού ήταν το τέταρτο καλύτερο ααποτέλεσμα πανελλαδικά .Μάλιστα αν αυτή η άποψη διατυπώνετε και από την <<αντίπαλη >>πλευρά τότε είναι και έγκυρη οπότε μπορείς να κριθείς και πετυχημένος ώς κόμμα . Είναι όμως έτσι ???


Απο το 2009 και μετά η Σερραίκη ΝΔ φθίνει εκλογικά 


Το 2009 το ποσοστό ήταν 46,77 % .


Τον Μαιο του 2012 κατρακύλισε στο 30,06%


Τον Ιουνιο  του 2012  επανέκαμψε  στο 40,14%


Τον Ιανουάριο του 2015 οπισθοχώρησε στο 37,44 %

Σε αριθμό ψηφοφόρων έχει απωλέσει το 50% της δύναμής της .

Και πάμε στο δημοψήφισμα της 6 Ιουλίου .

Τον Ιανουάριο του 2015 .Το σύνολο του ποσοστού των κομμάτων που στήριξαν το ΝΑΙ στο  Ν Σερρων ήταν κοντά στο 56% .Και ο αριθμός των ψηφοφόρων κοντά στις 69.000 χιλ σταυρούς

Στο χθεσινό δημοψήφισμα συγκεντρώσατε όλοι μαζι 46,26% δηλαδή 10% κάτω η απώλεια της εκλογικής δύναμης κατά 20%.

Σε ψήφους από τους 69000 πέσατε στις 53.271.Απώλεια 16.000 χιλ σταυρών . Σε ποσοστο 23%

Επομένως ήταν μια καθαρή ήττα και όσο ποιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο .Διότι αργά αλλά σταθερά το κόμμα της ΝΔ στις Σέρρες γίνεται απόκομμα.Και πιθανόν την επόμενη φορά να <<καταφέρετε >> να περάσετε και στην δευτερη θέση .Ο Νομος Σερρών με 5 βουλευτές της ΝΔ κάποτε θα εκλέγει έναν ή κανέναν .Αλλά και τότε δεν ανησυχώ γιατι αντικειμενικές γνώμες και απόψεις θα βαφτίσουν το ψάρι κρέας και θα μπορείτε και πάλι να πανηγυρίζετε.











1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή μας λέτε καταλήγοντας, ότι για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ στις Σέρρες δεν ευθύνεται η γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια και η αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων του Έλληνα ψηφοφόρου, αλλά ευθύνεται ο Καλαϊτζής, ο Στάγκος και ο Καμπούρης.
    Με άλλα λόγια μας λέτε, ότι ο Σερραϊκός λαός είναι πρόβατα στο μαντρί της ΝΔ, που έχουν παραβιάσει τον φράχτη και οι εκάστοτε διοικήσεις της ΝΟΔΕ είναι κακοί τσοπάνηδες που δεν μπορούν να τους μαζέψουν. Σωστά και ωραία τα νούμερα και τα ποσοστά, αλλά η όποια επιτυχία ή αποτυχία πρέπει να μετράται σε συνάρτηση με τα πανελλαδικά αποτελέσματα της κάθε πολιτικής αναμέτρησης.
    Τα παραπάνω δε σημαίνουν, ότι δε υπάρχουν και δικές μας ευθύνες σε κάθε εκλογική μάχη, καθώς ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Επίσης εάν κατά τη γνώμη σας κινδυνεύουμε να καταλήξουμε "απόκομμα" καλό θα είναι να αφήσετε κάποια στιγμή την ανωνυμία και να έρθετε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα!

    Σας ευχαριστώ για το δικαίωμα απάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.