Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ποιος Σερραίος τοποθετήθηκε πρόεδρος σε Οργανισμό


Ο Σερραίος
στην καταγωγή Αντώνης Μωυσίδης τοποθετήθηκε πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ . Ο κ Μωυσίδης κατάγεται από τον Μαυρόλοφο Σερρών 

Αναλυτικό βιογραφικο 





Ο Αντώνιος Μωυσίδης είναι Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1950 στο Μαυρόλοφο Σερρών όπου τελείωσε και τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1968 ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στη Νέα Ζίχνη Σερρών.
Από το 1968 μέχρι το 1972 σπούδασε στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών Αθηνών. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της πόλης ΒREMEN της Ο.Δ.Γερμανίας πάνω σε θέματα μετασχηματισμού και ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Το 1982 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Από το 1983 ως το 1999 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ιδρυμα Μεσογειακών Μελετών και στη Διεύθυνση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αρχικά στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και από το 2005 στο Τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2006 ως το 2010.
Δίδαξε επίσης σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ενώ υπήρξε και επισκέπτης-Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλλίας Μ. Βρετανίας, του Ινστιτούτου Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Giessen της Ο. Δ. Γερμανίας και του EGE-University της Σμύρνης της Τουρκίας.
Από το Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2004 διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Eχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία, άρθρα σε περιοδικά και εργασίες σε συλλογικούς τόμους καθώς και στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση διαφόρων συλλογικών τόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.