Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σύλλογος Φίλων Αμφίπολης :Ανησυχία για την διακοπή των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά

Ο προβληματισμός και η ανησυχία για την διακοπή των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά  επικράτησαν, μεταξύ των φίλων της Αμφίπολης,  κατά την 2η ιστορική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.
Φίλοι που έφτασαν στην περιοχή, από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού περιηγήθηκαν στην περιοχή της Αμφίπολης και του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου και θαύμασαν τις ομορφιές του τόπου ζητώντας επίμονα ενημέρωση για το μέλλον την ανασκαφής.
Μιας ανασκαφής που αφού προκάλεσε  παγκόσμιο θαυμασμό,  με τις ανακαλύψεις της,  έπεσε στην αφάνεια αφήνοντας με την απορία χιλιάδες πολιτών, ανά τον κόσμο, για τα μυστικά που κρύβει το μεγαλειώδες αυτό Μνημείο.
Παράλληλα, οι περιηγητές συζήτησαν  και για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται για μεταφορά των ευρημάτων εκτός Αμφίπολης γεγονός που δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα του εγχειρήματος και ευχήθηκαν  να διαψευστούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε επίσκεψη στο Αρχαίο Γυμνάσιο, το Βόρειο Τείχος , την παλιά Γέφυρα, το Θέατρο, τον Λέων της Αμφίπολης,  και το Μουσείο αλλά και στους  Παλαιοχριστιανικούς Ναούς.
Ναοί που  καταδεικνύουν την διαχρονική σπουδαιότητα της περιοχής, την οποία είχε επισκεφθεί και ο Απόστολος Παύλος,  καθώς μέχρι τώρα έχουν βρεθεί  σε μικρή απόσταση μεταξύ τους τέσσερις Βασιλικές και ένα Επισκοπικό Μέγαρο.
Δεδομένου του ενδιαφέροντος που συνεχώς εκδηλώνεται αποφασίστηκε η συνέχιση των συναντήσεων  αν και ακόμη δεν  έχει  προκαθοριστεί  νέα  ημερομηνία.

Φίλοι της Αμφίπολης

https://www.facebook.com/groups/amphipolis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.