Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επίσκεψη Πατριάρχη Bαρθολομαίου στην ΠΕ Σερρών

Η ευχή για έξοδο από την κρίση και η αναφορά στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της ΕλλάδαςΤη ευχή η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης
εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Διοικητήριο των Σερρών.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σερρών και πλειάδα Αρχιερέων επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής το Διοικητήριο Σερρών, όπου έγινε θερμά δεκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.


Στην κεντρική αίθουσα του Διοικητηρίου ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, υπό το βλέμμα του πορτραίτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπενθύμισε τις ευρωπαϊκές παρακαταθήκες της Ελλάδας, αλλά και την ελληνική ταυτότητα της Ευρώπης, αλλά και την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε έκφανση του βίου δημόσιου και ιδιωτικού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδήριτη ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον Οικουμενικό Πατριάρχη τονίζοντας ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευλογία για τον ίδιο και τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας η επίσκεψη του Προκαθημένου του Γένους στην περιοχή.

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Επισκοπείο της Μητρόπολης Σερρών, ενώ μετά την επίσκεψη στο Διοικητήριο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παρακολούθησε τη μουσική παράσταση  «Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες».

ΠΗΓΗ AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.