Σελίδες

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Aντιφατικά μηνύματα για τη κίνηση στα ξενοδοχεία των Σερρών το Πάσχα

Αντιφατικά μηνύματα στέλνουν οι Σερραίοι ξενοδόχοι όσον αφορά την τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία του Νομού την περίοδο του Πάσχα.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπέστη πλήγμα ο τουρισμός ύστερα από τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες λόγω του σπασίματος των αναχωμάτων στον ποταμό Στρυμόνα, με συνέπεια να ακυρωθούν κρατήσεις ενώ άλλοι δηλώνουν ότι συνέβη εντελώς το αντίθετο.
Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης Γιάννης Ρέκλος υποστήριξε μιλώντας στο «Σ.Θ.» ότι καθόλου δεν επηρέασε η παραπλανητική εικόνα που μεταδιδόταν μέρες τώρα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι όλος ο νομός Σερρών έχει πλημμυρίσει.
« Από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την δεύτερη ημέρα του Πάσχα υπήρχαν πληρότητες που έφθαναν το 100% στα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Οι πελάτες μας δεν παρασύρθηκαν από τις ανακρίβειες που μετέφεραν ένα κλίμα τρόμου μέσω της τηλεοπτικής εικόνας» μας ανέφερε ο Γιάννης Ρέκλος και συμπλήρωσε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων- τουριστών προερχόταν από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Κάλεσε τους ενημερωτές της κοινής γνώμης να μεταδίδουν με ακρίβεια τις ειδήσεις διότι οι επαγγελματίες ξενοδόχοι έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια την τελευταία 15ετία για να οικοδομήσουν μία καλή φήμη για την περιοχή της λίμνης Κερκίνης.


Ικανοποιητική πληρότητα
Ικανοποιητική ήταν η πληρότητα και στα ίδια επίπεδα με πέρσι στο ξενοδοχείο «Ολύμπικ» του Σιδηροκάστρου.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ξενοδοχείου οι πελάτες προερχόταν από τη Ρουμανία αλλά και την Ελλάδα ενώ υπήρχαν και Σιδηροκαστρινοί που ήρθαν να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα.
Πολύ καλή ήταν η πληρότητα στο ξενοδοχείο «Φίλλιπος – Ξένια» σύμφωνα με την υπεύθυνη κρατήσεων.
«Η κίνηση ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο» μας δήλωσε και συμπλήρωσε ότι το ξενοδοχείο φιλοξένησε γκρούπ των τεσσάρων και των δύο διανυκτερεύσεων αντίστοιχα.
Ακυρώθηκαν πολλές κρατήσεις
Στον αντίποδα των παραπάνω απόψεων ο ξενοδόχος Χρήστος Κωνσταντινίδης υποστηρίζει εντελώς τα αντίθετα. Ειδικότερα μας ανέφερε ότι ενώ πριν 15 ημέρες τα προκαταρτικά στοιχεία είχαν δείξει ότι υπήρχαν πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης, οι πολλαπλές αναφορές στα δελτία ειδήσεων των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών για τις πλημμύρες στον κάμπο των Σερρών προκάλεσαν μεγάλη ζημιά αφού υπήρξαν πολλές ακυρώσεις.
Ο ίδιος μας δήλωσε ότι είχε μόνο ένα γκρούπ επισκεπτών – τουριστών από τον Βόλο και ένα γκρούπ Τούρκων που ήρθε στις Σέρρες λόγω των αγώνων του αυτοκινητοδρομίου και όχι για πασχαλινή απόδραση.


Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

σερραικο θαρρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.