Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο 1ο Γυμνάσιο Σερρων

Το πρωί της Δευτέρας, 20 Απριλίου, ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών από την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείο
Η χορωδία του Σχολείου ερμήνευσε την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Γάλλος, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση η επίσκεψη του Παναγιώτατου στο ιστορικό Σχολείο και του πρόσφερε ως δώρο την Εικόνα της Παναγίας της Πονολυτρίας.
 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκινημένος από την θερμή υποδοχή δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά  του για το γεγονός ότι βρίσκεται στη πόλη των Σερρών. Χαρακτήρισε τις Σέρρες ιστορικό τόπο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο για την πρόσκληση, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει χαρές και συγκινήσεις. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς του Πατριαρχείου με το 1ο Γυμνάσιο, καθώς  ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ζ’ διετέλεσε ποιμενάρχης Σερρών και παράλληλα εξελέγη Οικουμενικός Πατριάρχης. Είχε ενθρονιστεί στις 30 Δεκεμβρίου 1923αλλά είχε βραχύβια Πατριαρχία μόλις έντεκα μηνών. Είχε διακριθεί για την υποστήριξη του στα Γράμματα των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.