Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΜεΡΑ 25 : ¨¨Αόρατα ¨¨ τα εμβολιαστικα κέντρα - Ατελείωτη ταλαιπωρία για τους πολίτες


 Και μετά τους πανηγυρισμούς και μετά την υποδοχή των δύο κιβωτίων με εμβόλια (και μάλιστα σχεδόν με τιμές αρχηγού κράτους ή Αγίου Φωτός) και μετά τις υποσχέσεις για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα και μετά την υπόσχεση για 23 εμβολιαστικά κέντρα στο Ν. Σερρών, η μόνη διαπίστωση είναι το μεγάλωμα της μύτης της κυβέρνησης ακόμα περισσότερο. Ο μόνος που θα ζήλευε την κυβέρνηση, ίσως θα ήταν ο Geppetto, ο ξυλουργός που το δικό του παιδί, ο Πινόκιο, έχει μικρότερη μύτη.
Τελικά τα εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό Σερρών είναι δύο. Έτσι, λοιπόν, ο υπερήλικας κάτοικος της Αμφίπολης και του Τραγίλου καλείται να πάει (με τι μέσον άραγε;) στο Νοσοκομείο Σερρών για να εμβολιαστεί. Έτσι ο υπερήλικας συμπολίτης μας θα μπαίνει σε έναν χώρο με υψηλότερο κίνδυνο για μολύνσεις. Έτσι θα προστεθεί κι άλλη υπηρεσία στο ήδη κορεσμένο Νοσοκομείο. Έτσι θα έχει κι άλλη δουλειά το ήδη κουρασμένο και ταλαιπωρημένο προσωπικό.
Πώς θα λειτουργήσουν – όταν και αν – αυτά τα 23 εμβολιαστικά κέντρα; Πού θα βρεθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Αποδεικνύεται ότι πλειοδότησαν τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη σε λαϊκισμό. Παντοπωλείον «η Αφθονία». «Βάλε, κυρ Στέφανε, και δύο μπουκάλια κρασί». Και θα ήταν τα πράγματα μόνο για γέλια, αν όλο αυτό το παραμύθι δεν κόστιζε ανθρώπινες ζωές.
Δυστυχώς, είναι μόνο για κλάματα.
Η κυβέρνηση κατάφερε όπως ήταν αναμενόμενο να εγκλωβιστεί στην έλλειψη των δομών και του προσωπικού για τον γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού, έτσι ώστε καθ’ ομολογία της, η επίτευξη ικανού επιπέδου κάλυψης του πληθυσμού αναβάλλεται για τον… Ιούνιο (και αυτό αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις). Αυτό σημαίνει ότι και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα εκτείνονται μέχρι το καλοκαίρι. Και αυτό δεν είναι εκτίμηση, αλλά απλό λογικό συμπέρασμα.
Τον εμβολιασμό πρέπει να τον αναλάβει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Άμεσα τα Κέντρα Υγείας του Νομού να δουλέψουν και ως εμβολιαστικά κέντρα. Στην πόλη των Σερρών εμβολιαστικά κέντρα μπορούν λειτουργήσουν στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ.
Η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με γενναία χρηματοδότηση, οι άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είναι μονόδρομος. Όλα τα άλλα είναι κυβερνητικά παραμύθια.

ΜέΡΑ25 Π.Ε. Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.