Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Επειγόντως να βρεθεί εμβόλιο για τους ψεκασμένους


Παρακολουθώ όπως όλοι οι πολίτες τις καθημερινές εξελίξεις, οι οποίες την περίοδο αυτή, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας, ως συνεπακόλουθο των σκληρών περιοριστικών μέτρων, έχουν διασαλεύσει την ζωή μας.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Υπάρχει, όμως και ένα ακόμα γεγονός που μας κάνει να έχουμε τεντωμένες τις κεραίες μας και να αφουγκραζόμαστε όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην πολιτική αρένα. Και αυτό λέγεται δημοσιογραφική… διαστροφή.

Γιατί, κάθε στιγμή, πρέπει να είσαι έτοιμος, να απαντάς στον κάθε ανόητο ψεκασμένο, καθώς όλοι αυτοί, είναι μια πολυπληθής ομάδα, που διασπείρουν τους ιούς της ανοησίας και της αθλιότητας. Είναι και αυτοί οι λόγοι, ένας σοβαρός κίνδυνος που μολύνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλοι οι συνωμοσιολόγοι, εκτός από την πανδημία, βρίσκουν αφορμές από το ευεπίφορο σε συγκρούσεις πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο σαφώς επηρεάζει και τους απανταχού ψεκασμένους. Τέτοια άτομα συναντήσαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν εμφανίστηκαν και σε διαδηλώσεις ως ‘’αρνητές της μάσκας’’.

Όταν όμως, η πλειοψηφία των πολιτών τους αγνόησε και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, βρήκαν τώρα ένα ακόμα πεδίο… σύγκρουσης. Τώρα, κρώζουν όπως οι κόρακες, διατυμπανίζοντας ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν μετά την έγκρισή του, θα διατεθεί και στην χώρα μας.

Υπάρχει – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- ένας σημαντικός αριθμός του πληθυσμού που ξεπερνά το 35% που δηλώνει, ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Οι λόγοι της άρνησης, δεν μας αφορούν, αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το ποσοστό αυτό, είναι εκείνο ακριβώς, που διάκειται ευμενώς, στα αριστερά κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ακόμα παραπέρα.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που ήθελαν να κάνουν πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι αυτοί που δεν ορρωδούν μπροστά σε κανέναν κίνδυνο και θέλουν να δείξουν τον ανόητο τσαμπουκά τους προς την εξουσία.

Δεν θα αναλύσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δοξασιών, από τις οποίες διακατέχονται. Τις απαντήσεις σε όλα τα τρελά και τα παράλογα, έχουν δώσει οι γίγαντες του πνεύματος, οι οποίοι μεσουράνησαν στην αρχαία Ελλάδα και τα άφησαν ως παρακαταθήκες σε όλη την υφήλιο.

Δυστυχώς, όμως, οι σημερινοί Έλληνες τις αγνοούν, επειδή δεν τις γνωρίζουν. Μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας ούτε τις έχουν διαβάσει.

Σημειώνουμε, μόνον, ότι στον Επιτάφιο του Περικλή (Κεφάλαιο 40ο), που εκφωνήθηκε στο τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, με σκοπό να τιμήσει τους πεσόντες και να ανυψώσει το ηθικό των Αθηναίων, διαβάζουμε την γνωστή φράση: ‘’φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας’’. Η τελευταία λέξη που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους Νεοέλληνες, σημαίνει την νωθρότητα και την μαλθακότητα.

Η πρόθεση του ρήτορα ήταν να τονώσει τον πατριωτισμό και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, των συμπολιτών του τις κρίσιμες ώρες. Οι αιώνες περνούν, αλλά νοοτροπίες και γεγονότα, δεν αλλάζουν…

 

 https://www.lykavitos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.