Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Ηράκλειας : Παρελθόν τα έργα αισθητικής αναβάθμισης των οικισμών ( Κοίμησης – Βαλτερού - Καρπερής – Λιθοτόπου )


 Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικό συμβούλιο Ηρακλειας έβαλε τέλος στο έργο <<  «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και ανάδειξη των οικισμών Κοίμησης – Βαλτερού - Καρπερής – Λιθοτόπου» 

 Στην τοποθέτηση του  ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης ανέφερε οτι <<
 Έχει μακρά ιστορία το συγκεκριμένο έργο. Αφορά τις Κοινότητες Κοίμηση, Βαλτερό, Καρπερή και Λιθότοπο. Πρόκειται για έργο του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που ξεκίνησε πριν δεκατρία περίπου χρόνια. Στην Καρπερή ακόμη δεν ολοκληρώθηκε τίποτε. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Έγιναν συσκέψεις με τον ανάδοχο. Ο προηγούμενος ανάδοχος παραιτήθηκε και ήρθε ο επόμενος μειοδότης που με αίτησή του ζητά τη λύση της σύμβασης. Ο Δήμος επιθυμεί τη λύση της σύμβασης, αφού πρόκειται για μια περίπτωση απελευθέρωσης της Καρπερής. Έτσι όπως έγινε η μελέτη, δεν προχωρούσε τίποτε. Αν δεν φύγει ο συγκεκριμένος εργολάβος, θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Έγιναν συζητήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή, με τον εργολάβο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να λυθεί αυτή η συνεργασία για να τελειώσει το έργο με τις τροποποιήσεις που προέκυψαν στη μελέτη. Με την αρχική μελέτη θα μπορούσαν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Καρπερής μόνο αυτοκίνητα, ποδήλατα και μηχανάκια. Ακόμα, κατασκευαστικά προκύπτουν τεράστιοι
κίνδυνοι για να προκληθούν ατυχήματα. Πεζοδρόμια, όπως εξέχουν, τη νύχτα είναι επικίνδυνα για την διέλευση των οχημάτων. Υπάρχει μια διαδικασία που θα έχει και δικαστική συνέχεια. Ο Δήμος απευθύνθηκε σε έναν δικηγόρο που έχει εμπειρία στο θέμα αυτό. Υπάρχει η ελπίδα να τελειώσουν οι διαδικασίες γρήγορα και να ανατεθεί η κατασκευή του έργου στον μειοδότη που ακολουθεί. Τόσα χρόνια το κέντρο της Καρπερής είναι σε άθλια κατάσταση. Ακόμα δεν υπάρχει σαφής γνώση για την κατάσταση του υλικού που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην εργολαβία. Βέβαια το υλικό δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά του εργολάβου που πρέπει να απέλθει. Επίσης, το σχολείο της Καρπερής έχει γίνει περιστερώνας. Ξεκίνησε η διαδικασία της απολύμανσης και καθαριότητάς του. Δυστυχώς, δεν έπρεπε η Καρπερή να αφεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε αυτήν την κατάσταση.

 


ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.