Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Τερζής : Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα !!!1

 


 

 

 

 

Βασίλης Τερζής                                     

Δημοτικός Σύμβουλος                        

 

Δημοτικό Συμβούλιο…

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!!»

5 ώρες συνεδριάζαμε στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου. Πέντε ώρες τρία θέματα. Την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας για την παροχή βοήθειας προς το Γενικό Νοσοκομείο, τις εκτός ημερησίας αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και την αναπροσαρμογή (μείωση) Δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις.

5 ώρες κολλημένοι στις οθόνες και τα ακουστικά από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 12:00 και βάλε, για την Επιστολή που ομόφωνα αποφασίσαμε να στείλουμε αλλά το μισό σχεδόν Δημοτικό Συμβούλιο διαφώνησε εγγράφως με το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου. Ένα κείμενο που μας ήρθε στα χέρια από τον συντάκτη, κ. Δήμαρχο, αφού είχε αποσταλεί. Διαφωνίες και παρατηρήσεις από τρεις παρατάξεις, με τα μέλη που τις απαρτίζουν να «ανήκουν» σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους και τον  επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής να τις χαρακτηρίζει «με πολιτικό περιεχόμενο». Συμφωνώ, αυτό το πολιτικό περιεχόμενο στις όποιες αποφάσεις είναι η αιτία του κακού για όλα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Τελικά καταλήξαμε να ξαναστείλουμε την επιστολή… έτσι όπως πάμε, πιθανόν στον «Άγιο Πέτρο» αυτή τη φορά.

5 ώρες για τις εκτός ημερησίας αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Ερωτήθηκαν πολλά, υπήρξαν τοποθετήσεις, αντεγκλήσεις, απαντήσεις, μικροεντάσεις, καταγγελίες, μακροσκελείς μονόλογοι, κυρίως για το θέμα της δωρεάν, που δεν είναι δωρεάν, μιας και ο Δήμος θα δαπανήσει δεκατέσσερεις χιλιάδες και πλέον ευρώ, τηλεϊατρικής υποστήριξης Covid - 19 σε κατηγορία Σερραίων. Και όλα αυτά για να καταλήξουμε με ευθύνη ποιου; πως δεν τηρήσαμε ούτε την αλφαβήτα της διαδικασίας. Μιας και δεν ψηφίζαμε το περιεχόμενο των δαπανών αλλά πολύ απλά τη μεταφορά και δέσμευση των κωδικών. Το περιεχόμενο θα εξεταστεί στην Οικονομική Επιτροπή, με τα εννέα μέλη και την πλειοψηφία του κ. Δημάρχου. Η δέσμευση της τηλεϊατρικής, αν και καταψηφίστηκε από μεγάλο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων, θα περνούσε έτσι και αλλιώς, μιας και με το νέο Νόμο δεν προσμετρούνται οι αρνητικοί ψήφοι, τόσο δημοκρατικά.

Στο τρίτο θέμα ακούσαμε τέσσερις φορές από τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο Οικονομικών το πόσο χαρούμενος είναι, που μόλις με ένα χρόνο «χρηστής» διοίκησης, καταφέρνουν να προτείνουν αυτό που γίνεται σε όλους τους μεγάλους Δήμους της Επικράτειας, μείωση Δημοτικών Τελών στις επιχειρήσεις. Κι όμως αυτή η «χρηστή» διοίκηση κάπου πάτησε, είχε μια βάση, ένα θεμέλιο από το παρελθόν, σιγή… Παρόλα αυτά μιας και σε ένα χρόνο μειώνονται κατά 30%, αποτέλεσμα της «χρηστής» οικονομικής διοίκησης, στο τέλος της τετραετίας να αποδώσουμε και ένα κέρδος 20%. Δε φταίω εγώ που κάνω χιούμορ, εσείς το ξεκινήσατε. Όταν μέσα σε αυτόν τον υγειονομικό και οικονομικό Αρμαγεδδών, η Επιβεβλημένη Απόφαση γίνεται προϊόν χαράς, πολιτικής αυταρέσκειας και εκμετάλλευσης δε μας σώζει τίποτα.Την επόμενη ημέρα, στη συνέχεια της συνεδρίασης, σε 40 μόλις λεπτά, εξετάσαμε και αποφασίσαμε για τα υπόλοιπα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Και «ζήσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα», είμαστε πλέον μια ωραία ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!                   

        

                                                                                              Με τιμή

 

                                                                                              Βασίλης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.