Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Το 46% των Ελλήνων αμφισβητεί τους θανάτους από κορωνοϊό


«Δευτεραθλητές» στην αμφισβήτηση του αριθμού των θανάτων από κορωνοϊό αναδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με μελέτη του YouGov-Cambridge Globalism Project, πίσω μόνο από τους Νιγηριανούς.

Οι Έλληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι ..

να υιοθετήσουν τις θεωρίες συνομωσίας που σχετίζονται με την πανδημία.

Συγκεκριμένα, το 46% των Ελλήνων αμφισβητεί τον αριθμό των θανάτων, έναντι 56% των Νιγηριανών.

Σύμφωνα με τον Guardian, σημαντικός αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε σκόπιμα, σκότωσε πολύ λιγότερους ανθρώπους από ό,τι έχει αναφερθεί, ή είναι φάρσα και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Μαζί με την πίστη σε άλλες θεωρίες συνωμοσίας – όπως ότι ο κόσμος διευθύνεται από μια μυστική ομάδα – το YouGov-Cambridge Globalism Project, πραγματοποίησε μία έρευνα σε περίπου 26.000 άτομα σε 25 χώρες και διαπίστωσε ευρύ και ανησυχητικό σκεπτικισμό σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.
Μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τον κορωνοϊό, είναι το ποσοστό θνητότητας.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο κορωνοϊός  έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από  1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο,
Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων στη Νιγηρία δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι σκόπιμα ή πιθανώς σκόπιμα υπερβολικός.
Το ποσοστό στην Ελλάδα, τη Νότια Αφρική, την Πολωνία και το Μεξικό ξεπερνά το 40%.
Περίπου το 38% των Αμερικανών, το 36% των Ούγγρων, το 30% των Ιταλών και το 28% των Γερμανών πιστεύουν το ίδιο.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε μία μερίδα ανθρώπων να δηλώσουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τους ειδικούς, αλλά έχει επίσης πυροδοτήσει ένα κύμα παραπληροφόρησης και ψεύτικων ειδήσεων που διαδίδονται από τους επιστήμονες και τους θεωρητικούς συνωμοσίας που έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα.
«Οποιοδήποτε τρομακτικό συμβάν που αφαιρεί από τους ανθρώπους την αίσθηση ελέγχου θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των θεωριών συνωμοσίας», σχολιάζει ο Stephan Lewandowsky, γνωστικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα παραπληροφόρησης.

bankingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.