Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Διεθνείς διακρίσεις για την Σερραία τενίστρια Χρυσή Σμυρίδου

 

 

Με δύο μετάλλια που συνοδευτήκαν από εξαιρετικές εμφανίσεις επέστρεψε από το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe για αγόρια και κορίτσια έως 14 ετών η Χρυσή Σμυρίδου.


Το «άστρο» της  13χρονης Σερραίας πρωταθλήτριας του τένις «έλαμψε» για ακόμη μια φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που μιλάνε για ένα σπάνιο ταλέντο που έχει λαμπρό δρόμο μπροστά της. Η Χρυσή Σμυρίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό  με την Καλομοίρα Ράλλη και το χάλκινο στο μονό ενώ στην 8αδα απέκλεισε την αθλήτρια που ήταν το Νο 4 της διοργάνωσης. «Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση δύο μεταλλίων από την αθλήτρια μου σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά. Η Χρυσή έχει το ταλέντο και δουλεύει καθημερινά ενώ τώρα ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα τουρνουά» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής της Σερραίας πρωταθλήτριας, Δημήτρης Τσολάκης. Η Χρυσή Σμυρίδου αν και είναι μόλις 13 ετών έχει ήδη πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της ενώ η αγάπη της για το τένις και η επιθυμία της να προπονείται καθημερινά με τον προπονητή της  βρήκε σύμμαχο και τον πατέρα της Νίκο Σμυρίδη ο οποίος κατασκεύασε γήπεδο ειδικά για την κόρη του.  Στη διοργάνωση που έγινε στα Σκόπια στο μονό η Χρυσή Σμυρίδου στον 2ο γύρο, όπου μπήκε απευθείας, κέρδισε τη Neris Kjazim με 6-0, 6-0, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Mia Milisavljevic, No.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-0. Στην ημιτελική φάση αντιμετώπισε μια ακόμα Σέρβα, την Elena Milutinovic, από την οποία γνώρισε την ήττα με 6-3, 6-1.

Στο διπλό, η Χρυσή Σμυρίδου και η Καλομοίρα Ράλλη απέκλεισαν τις Teona Andova και Kjazim με 4-6, 6-4, 10-8 και τις Matea Bilbiloska και Mina Petreska με 6-3, 6-2, για να προκριθούν στον τελικό. Στον τελικό το Ελληνικό ζευγάρι έχασε από τις κορυφαίες του ταμπλό, Nina Marinkovikj και Ana Stojanovska.

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.