Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Δήμος Αμφίπολης : Έρευνα για αίτια πτώσης του μονοκινητήριου στην Πρώτη

Προφανώς και θα θυμάστε την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου Τσέσνα που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες σε πρόσοψη ενός σπιτιού στην Πρώτη, σε πολύ μικρή απόσταση από τον «Πλάτανο»

Ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητηρίου είναι σήμερα καλά στην υγεία του, και το μόνο που έμεινε να θυμίζει το συμβάν είναι τα κομμένα κλαδιά του γέρικου πλατάνου στο κέντρο του χωριού που άφησαν «γυμνή» την ομώνυμη πλατεία της Πρώτης Σερρών.

Να θυμίσουμε πως το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο ανήκε στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη.

Κοιτάξτε τώρα πως τα φέρνει η «τύχη»
Τα αίτια της πτώσης όπως πάντα τα διερευνά η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) που είναι και το αρμόδιο όργανο για την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων στην Ελλάδα.
Και που ανήκει ως υπηρεσία;

Μα φυσικά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του οποίου προΐσταται ο Πρωταίος Υπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος υπέγραψε και ενέκρινε την δέσμευση πίστωσης συνολικού ύψους «ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ» (620,00 €), για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης, σε βάρος της πίστωσης προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ειδικού φορέα 1039-801-0000000, για την μεταφορά συντριμμιών αεροσκάφους με νηολόγιο SX-IRN από την περιοχή της Πρώτης Σερρών, στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Ιλάρχου Κλεισάρη, στην περιοχή Σερρών για κάλυψη των αναγκών διερεύνησης ατυχήματος.

 Από ότι φαίνεται ότι και να γίνει η Πρώτη παραμένει στο …επίκεντρο!

 

 

 https://www.e-vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.