Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Bρισκόμαστε μία ανάσα από τα 2.000 κρούσματα ημερησίως;

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε πλέον σε απόσταση
αναπνοής από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα τα οποία τον Σεπτέμβριο μπορεί και να φθάσουν τα 2.500 κρούσματα ημερησίως.
Αυτό που έρχεται στη χώρα μας το δείχνει η εικόνα που επικρατεί στις υπόλοιπες χώρες του Νότου.
Αυτή τη κατάσταση θα ζήσουμε τον χειμώνα στην Ελλάδα και η μεγάλη πρόκληση είναι τα αντανακλαστικά που θα δείξουν οι ιθύνοντες για την διάσωση της οικονομίας μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και όχι μέσα από την πολιτική επιδομάτων αλά Σύριζα.

Η πανδημία θα μπορούσε να γίνει η ευκαιρία για την αλλαγή και τη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης αλλά και για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας.
Στο μεταξύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοίού σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το φαινόμενο αφορά και την Ελλάδα, καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ 124 νέα κρούσματα.
Ισπανία: Ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός από την άρση της καραντίνας
Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 1.772 νέα κρούσματα της COVID-19, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ήρθη η καραντίνα, τον Ιούνιο.
Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από δύο περιφέρειες της Ισπανίας. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 28.499.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

Γαλλία: Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση εδώ και δύο μήνες
Η Γαλλία ανακοίνωσε 1.695 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες (με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 194.029).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 30 Μαΐου, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε 24ωρη βάση ήταν 1.828, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο επισήμανε επίσης πως ο αριθμός των ασθενών νέου κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της Γαλλίας μειώθηκε κατά 4, στους 384, έπειτα από αύξηση επί δύο συνεχόμενες ημέρες.

Ιταλία: Διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε και στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα κρούσματα έφτασαν τα 384, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 190.
Συνολικά, στην χώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 284.803. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, ενώ χθες ο αριθμός των θανάτων είχε περιοριστεί στους 5. Στα ιταλικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 764 ασθενείς με συμπτώματα της COVID-19, ενώ 41 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τέλος, 11.841 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, πρόκειται σύντομα να ζητήσει να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης στα πούλμαν και λεωφορεία, με μείωση της πληρότητάς τους κατά 50%.

 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.