Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Σύριζα Σερρών :Εξόρμηση για την καμπάνια «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική
Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, μαζί με κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, στο κέντρο της πόλης των Σερρών για τη διανομή του υλικού της καμπάνιας «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» στα πλαίσια της εκστρατείας του κόμματος για την προώθηση των προγραμματικών του θέσεων.
Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, επισκέφθηκε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, όπου συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους. Επιπλέον, διερχόμενος από τα καφέ της πόλης συζήτησε με Σερραίους πολίτες για την δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας καθώς και τις δυσοίωνες προβλέψεις στην οικονομία και την εργασία. Κοινός παρονομαστής στις συζητήσεις ήταν η απαισιοδοξία, η πλήρης έλλειψη ελπίδας.
Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες του κέντρου, κυρίως ιδιοκτήτες καταστημάτων, ανέφεραν την αισθητή πτώση της κίνησης και συνεκδοχικά του τζίρου. Επιπλέον, κοινό ήταν το παράπονο για την αδυναμία ένταξής τους στα προβλεπόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία «Επιστρεπτέα Προκαταβολή Ι & ΙΙ» και «ΤΕΠΙΧ Ι & ΙΙ», τα οποία αφορούν, όπως μας είπαν, πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων, ενώ είναι συνδεδεμένα με πολύ μεγάλη γραφειοκρατία. Τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς εξέφρασαν και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καφέ και εστίασης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως δίνουν μάχη για να σταθούν, ενώ ένα δεύτερο lockdown σε περίπτωση έξαρσης της covid – 19 πρόκειται να τους ισοπεδώσει.


Στα πλαίσια αυτής της εξωστρεφούς δράσης ο Βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η σημερινή μας εξόρμηση στο κέντρο της πόλης των Σερρών αποτέλεσε ακόμη μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε από κοντά τα προβλήματα των ανθρώπων της αγοράς και της εργασίας. Να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες των πληγών που άφησε πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού, να ακούσουμε δια ζώσης την κραυγή αγωνίας των επιχειρηματιών που βλέπουν την επόμενη μέρα από το lockdown σκοτεινή και χωρίς ελπίδα.
Μεμονωμένες ήταν, λοιπόν, οι περιπτώσεις καταστηματαρχών που δεν παραπονέθηκαν για την μειωμένη κίνηση ή την αισθητή πτώση του τζίρου τους. Ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ένταξή τους σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο βέβαια αφενός είναι ανεπαρκές, αφετέρου αντιλαμβάνονται πως θα αποτελέσει ένα επιπλέον μελλοντικό βάρος για τις επιχειρήσεις τους, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ταχεία ανάκαμψη.
Η αγωνία, το μούδιασμα, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η σαφής κάμψη της ενεργής ζήτησης είναι πλέον τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως βρισκόμαστε στην αρχή ενός υφεσιακού σπιράλ, του οποίου το τέλος ακόμη αδυνατούμε να εντοπίσουμε.
Όλα αυτά, βέβαια, είναι δυστυχώς αναμενόμενα μετά από το «σβήσιμο» της οικονομίας, ελλείψει μάλιστα και μιας ουσιαστικής και δραστικής κυβερνητικής πολιτικής για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», μια δέσμη κοστολογημένων και ρεαλιστικών προτάσεων, είναι προσανατολισμένη ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στη λήψη μέτρων για την αποφυγή του «βουλιάγματος» της οικονομίας στο υφεσιακό έλος. Για το λόγο αυτό έχει ως κύριο κορμό αφενός την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, αφετέρου τη χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και τη στήριξη του τζίρου τους για το πρώτο δύσκολο διάστημα. Επιπλέον, τα χρηματοδοτικά μέσα για όλα αυτά είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Όμως αυτή κυριολεκτικά «σφυρίζει» αδιάφορη μοιράζοντας χρήμα σε ΜΜΕ και επιχειρηματίες, αυλικούς της γαλάζιας παράταξης, υιοθετώντας πλήρως το δόγμα της «ανοσίας της αγέλης».

Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πάψουμε στιγμή να επικρίνουμε τις καταστροφικές αυτές επιλογές. Όπως και δεν έχουμε πρόθεση να σταματήσουμε να συνομιλούμε με την κοινωνία των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών και της νεολαίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις αγωνίες τους για το μέλλον, για τη βελτίωση της ζωής τους. Ώστε να έχουμε σταθερά έγκυρη και ρεαλιστική αντιπρόταση προς τους κυβερνώντες. Ώστε να έχουμε τεκμηριωμένο πρόγραμμα, που θα βασίζεται στις κοινωνικές λαϊκές ανάγκες και όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελίτ».


 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.