Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Σέρρες :Έτοιμα τα σχολεία να δεχθούν τους μαθητές

Ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους μετά από περίπου
80 ημέρες τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών
Το Τμήμα Παιδείας, οι υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας, και συνολικά η Δημοτική Αρχή προγραμμάτισαν και υλοποίησαν το σχέδιο του προγραμματισμού επανέναρξης των σχολικών μονάδων με την ίδια μεθοδικότητα, που έπραξαν και για τα Γυμνάσια και Λύκεια.
Ειδικότερα:
  • Μετά από επικοινωνία με τους Διευθυντές και προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων, επιβεβαιώθηκαν και ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα είδη καθαριότητας και υγιεινής, που έχει στη διάθεσή του το κάθε σχολείο.
  • Οι αυλές των σχολείων, στις οποίες ομάδες παιδιών περνούσαν πολλές απογευματινές και βραδινές ώρες, πλύθηκαν από συνεργεία του Δήμου Σερρών.
  • Τα χόρτα κόπηκαν από όλες τις αυλές, παραδίδοντας καθαρό και ασφαλή χώρο στα παιδιά των σχολείων.
  • Με δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής, αντισηπτικό υγρό διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία, ώστε κάθε τάξη και τμήμα να έχει τη δική του ποσότητα. Στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας, θα διανεμηθεί επιπλέον ποσότητα, που το Υπουργείο Παιδείας προμήθευσε στο Δήμο Σερρών, ενώ ποσότητες σε μεγάλες συσκευασίες έχουν αποθηκευτεί για μελλοντικές ανάγκες.
  • Μάσκες προσώπου στα σχολεία και προμετωπίδες για το προσωπικό που εργάζεται στα Ειδικά σχολεία διανεμήθηκαν πριν την έναρξη των μαθημάτων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να έχουν επαφή με τους μαθητές, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Οι σχολικές καθαρίστριες επέστρεψαν στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, για να προσφέρουν έγκαιρα τις υπηρεσίες τους. Με αναδιάταξη των δυνάμεων του προσωπικού καθαριότητας και ενίσχυσή τους από το Δήμο, καλύφθηκε και η ανάγκη παρουσίας τους στη διάρκεια των μαθημάτων, ώστε να απολυμαίνονται θρανία και καρέκλες.
  • Με τηλεδιασκέψεις που έγιναν με όλα τους εμπλεκόμενους, Διευθυντές σχολικών μονάδων, Σύλλογο Εκπαιδευτικών και Ένωση Γονέων, ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε, εμπλουτίστηκε και επικαιροποιήθηκε, ώστε να είναι πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Δημήτρης Σιαμάγκας: «Είμαστε σίγουροι ότι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αποτελέσουν ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον μάθησης τόσο με τις φροντίδες των ανθρώπων του Δήμου Σερρών όσο και με το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων καθαριότητας.
Η γνώση και η προετοιμασία θα νικήσει και πάλι το φόβο. Καλή αρχή για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.