Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Μητσοτάκης: Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020

Μητσοτάκης: Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020"Η πρώτη μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020". Αυτό το μήνυμα έστειλε στους πολίτες ο πρόεδρος της
Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι". Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ισχυρή εντολή, για να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες, κάλεσε σε συμμετοχή στην κάλπη της 7ηςΙουλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο βήμα της πολιτικής αλλαγής στη χώρα, ενώ έδειξε και πάλι προς την κατεύθυνση της ισχυρής ανάπτυξης ως το μέσο εκείνο που θα ανοίξει το δρόμο προς τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
"Ποια είναι η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών με ρυθμούς ανάπτυξης 2% και ποια με 4%, εάν η διαφορά έρθει από μία έκρηξη επενδύσεων; Θέλουμε να πάρει μπροστά η μηχανή της παραγωγικής οικονομίας. Και να επενδύσουν στη χώρα όχι μόνο οι μεγάλοι επενδυτές, αλλά και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Λέμε μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις. Απλοποιούμε δραστικά την αδειοδοτική δραστηριότητα στη χώρα. Στηρίζουμε τον επιχειρηματία με πρόσθετη ρευστότητα. Η ρευστότητα έχει σημασία σήμερα. Αυτά δημιουργούν ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα. Εάν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη δε μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης. Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι από τα τρία πρώτα που θα ψηφιστούν στη Βουλή. Η Βουλή δε θα κλείσει το καλοκαίρι. Έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα ψηφίσει το νέο φορολογικό, το νέο μεσοπρόθεσμο για την επόμενη τετραετία και η μείωση φόρων θα ισχύσει από το 2020. Θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020. Η πρώτη μείωση φόρων θα ισχύσει το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτή τη μείωση φόρων. Πρώτη δόση μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Εισαγωγικό συντελεστή 9% για τα εισοδήματα ως 10.000 ευρώ. Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Μείωση του φόρου στα μερίσματα. Και την πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Μετά θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω ότι τα λεφτά θα τα πάρουν πίσω από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση. Μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, για αυτό λέω για ισχυρή εντολή γιατί μετά θα μπούμε σε περιπέτειες, μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε πως η οδός Πειραιώς θέλει περισσότεροι να μπουν στις 120 δόσεις. "Θα το κάνουμε άμεσα. Είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες να αλλάξουμε το πλαίσιο των 120 δόσεων", είπε.
Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, τα μηνύματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ισχυρά. "Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι προβληματικός νόμος σε πολλές πτυχές του. Οι νέες συντάξεις είναι κατά 30% μειωμένες. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι εξασφαλισμένες. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε με τους νέους εργαζόμενους. Ο επόμενος υπουργός εργασίας πρέπει να διορθώσει στρεβλώσεις. Ο σημερινός συνταξιούχος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν κινδυνεύουν. Ό,τι μείωση έγινε έγινε. Στους νέους συνταξιούχους θα ξαναδούμε την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου", επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις της κ. Ξαφά δεν απηχούν θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στο Δημόσιο δε θα γίνει καμία απόλυση. "Κανείς δε διαφωνεί με τον έλεγχο των πλατών πτυχίων. Δε μπορεί κανείς να κρατάει μία θέση που δεν την αξίζει. Απολύσεις δε θα γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. Πρώτα νοσηλευτές και καθηγητές. Έχω δεσμευτεί για 1.500 προσλήψεις αστυνομικών. Θα πάνε στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ", ανέφερε.
Εξωτερική πολιτική ρεαλιστική και με αυτοπεποίθηση
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να ζήσουν μαζί σε πλαίσιο συνεννόησης, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των άγραφων νόμων της καλής γειτονίας. "Και αυτή θα είναι η προσέγγισή μου. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους. Και με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και με αυτοπεποίθηση. Πρέπει να εκπέμπει η Ελλάδα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί", είπε. "Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από το σεβασμό στα δικαιώματα ελληνικής εθνικής μειονότητας", πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
-Η αξιολόγηση είχε συνδεθεί με απολύσεις. Αυτό δεν υπάρχει. Ο κ. Τσίπρας βάζει στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Το αντίπαλο κόμμα το μόνο που κάνει είναι να διαστρεβλώνει όσα έχω πει. Για αυτό επιλέγω ο δικός μου συνομιλητής είναι η κοινωνία.
-Θα είναι καλό για τη Δημοκρατία μας να αφήσουμε εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου.
-Θα πάμε σε ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί να συνομιλήσω μόνο με τον κ. Τσίπρα; Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι αντίπαλοι. Θα πάμε σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ.
-Έχω μεγάλο σεβασμό στον κ. Πικραμμένο. Επιτέλεσε τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και δυστυχώς ενεπλάκη με χυδαίο τρόπο σε μία σκευωρία. Και η εικόνα του να δακρύζει θα είναι μία εικόνα που θα μας συνοδεύει.
-Στην κυβέρνηση θα βάλω τους σωστούς ανθρώπους στη σωστή θέση. Θα πω σεμνότητα δεν θα ανεχθώ καμία αλαζονεία. Όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη μας τόσο σεμνοί πρέπει να είμαστε. Θα είναι μία κυβέρνηση ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή. Δε θα έχω αναπληρωτές υπουργούς. Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλαμβάνει κανένα υπουργείο. Θέλουμε μία κυβέρνηση χωρίς αναπληρωτές. Άρα θα είναι μία άλλη δομή κυβέρνησης. Θα επιμείνω σε ένα σφικτό κυβερνητικό σχήμα, σε ένα υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάζει κάθε μήνα.
-Η κυβέρνηση δεν είχε καμία νομιμοποίηση να διορίσει ηγεσία στη Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
-Έχω έμπρακτο ενδιαφέρον για τη δυτική Αθήνα και τη Β΄ Πειραιά. Την έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Θέλω να εξηγήσω στους πολίτες γιατί θα είναι ωφελημένοι από μία πολιτική επενδύσεων, που θα φέρει πολλές θέσεις εργασίας. Την επόμενη ημέρα είναι δουλειά μου να συνεργαστώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.