Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Σύριζα Σερρών : Μήνυμα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Πέρασαν κιόλας 52 χρόνια από την αποφράδα  και  σκοτεινή νύχτα της 21ης Απριλίου 1967, μια νύχτα που κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια αφήνοντας πίσω της εφιάλτες, καταστροφές, και την τραγωδία της Κύπρου.
52 χρόνια μετά το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα των
συνταγματαρχών, θυμόμαστε, τιμούμε και συνεχίζουμε.
Τιμούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς καθώς και όλους τους αγωνιστές κι όλες τις αγωνίστριες της δημοκρατίας, που δεν δίστασαν, δεν φοβήθηκαν αλλά, αντίθετα, υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις αξίες και τα ύψιστα ιδανικά.
Τιμούμε τους 271 αγωνιστές και αγωνίστριες που συνελήφθησαν εκείνο το βραδύ στον Νομό Σερρών  και εκτοπίστηκαν σε τόπους εξορίας .
Και ειδικά αυτούς και αυτές που δεν έσκυψαν το κεφάλι δεν υποχωρήσαν δεν υπέγραφαν δηλώσεις μετάνοιας κρατώντας ψηλά την σημαία της Αντίστασης και του Αγώνα.
Αλλά, πάνω από όλα, συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν σε χρόνια δύσκολα.
Σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, από τον στυγνό κι απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, και η ξενοφοβία, η παραδειγματική αντίσταση του ελληνικού λαού στην μαύρη επταετία, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, εφόδιο και φάρος φωτεινός για τις σύγχρονες μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.