Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Παράκρουση: Η ΝΔ τώρα θεματοφύλακας της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την ημέρα που η Ρωσία άφησε τις απειλές για βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά μέρος και
αναγνώρισε τη Βόρεια Μακεδονία με το νέο της όνομα, η ΝΔ άφησε από την πλευρά της τα περί μη ..
αναγνώρισης της «κακής» και «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών και πλέον εμφανίζεται ως… θεματοφύλακάς της!
Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η εκρπόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκημε αφορμή της δηλώσεις της πρέσβειρας Rusi Popovska που αποκάλεσε την χώρα της σκέτο «Μακεδονία».
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής συνάντησης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στις Βρυξέλλες, η Πρέσβυς της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κα. Rusi Popovska, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τα μέλη της επιτροπής, επανειλημμένως χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
«Σε μία περίσταση μάλιστα, ανέφερε στα αγγλικά αυτολεξεί ότι: «Prime Minister Tsipras is expected to visit Macedonia, which will be the first ever bilateral visit of a Greek Prime Minister to our country»» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και καταλήγει ρωτώντας την Κομισιόν αν είναι αυτή η στάση σωστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Θεωρείται ότι αποτελεί ορθή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών η χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημους εκπροσώπους της Βόρειας Μακεδονίας, ειδικότερα δε παρουσία εκπροσώπων της Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση;» ρωτά η Μαρία Σπυράκη.
Με αυτή την ερώτηση όμως η Μαρία Σπυράκη εγκαινιάζει την νέα επίσημη θέση της ΝΔ.
Από τις κραυγές περί «προδοτικής», «επαίσχυντης» συμφωνίας που μάλιστα η κυβέρνηση περίπου ξεπούλησε την Μακεδονία για τις συντάξεις, η ΝΔ μετατρέπεται στον πιο σκληρό θεματοφύλακα της σωστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ετσι η ΝΔ ήδη ξεκίνησε κι αυτή να αποκαλεί επίσημα την πΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία και όχι μόνο να εφαρμόζει την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά να εγκαλεί και την Βόρεια Μακεδονία να την εφαρμόζει σωστά.
Το θέμα πάντως δεν είναι η Μαρία Σπυράκη που εξειδικεύει πλήρως την επίσημη θέση της ΝΔ αλλά η σαμαρική πλευρά που σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης για το Μακεδονικό στα ύψη.
Την νέα αυτή επίσημη θέση θα την λένε άραγε αναλυτικά τα στελέχη της ΝΔ στους ψηφοφόρους της ή θα έχουν μια επίσημη θέση στις Βρυξέλλες και μια ανεπίσημη στα καφενεία και στις συγκεντρώσεις στην Βόρεια Ελλάδα επιχειρώντας να ψαρεύουν μάταια στα θολά νερά της ακροδεξιάς;
 http://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.