Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

To τεκνό που έσκισε τα μνημόνια του Τόμσεν και πήρε σύνταξη στα 35!

To  θέμα ανέδειξε ο άχαστος ρεπόρτερ Φρίξος Δρακοντίδης στο Πρώτο Θέμα και από μόνο του είναι εικόνα της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε στη συνέχεια το μοντέλο και ταυτόχρονα επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας πήρε σύνταξη στα 35 του χρόνια στη Κολομβία των Βαλκανίων.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι δεν μπορεί παρά να συγχαρεί το γενναίο Ζώη Σημαντήρα ο οποίος κατάφερε να διεμβολίσει το σύστημα και να το αναγκάσει να του δίνει σύνταξη από τα 35.
Είμαστε όλοι Σημαντήρες!
Ακολουθεί η ανάλυση του εκλεκτού Δημήτρη Στεργίου και το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη!
Το 2011 (με Πρώτο Μνημόνιο) πήρε «αναπηρική» σύνταξη 31χρονος επισμηνίας, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα παγκόσμια ρεκόρ Ελλήνων συνταξιούχων 58 ετών, 45 ετών, 37 ετών και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων «μαϊμού» του ΙΚΑ…Κατα τα λοιπά «δεν τα φάγαμε μαζί»
Του Δημήτρη Στεργίου
Διάβασα στο protothema.gr (14 Φεβρουαρίου 2019) ότι 37χρονος σήμερα συμπατριώτης μας , που πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες μόδας , που είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας 14 καταστημάτων τεχνητού μαυρίσματος (solarium) σε περιοχές, όπως η Ηλιούπολη, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, η Καλλιθέα, η Ελευσίνα, ο Βόλος, η Πάτρα, η Χαλκίδα, ενώ σύντομα θα ανοίξει και άλλα δύο σε Γλυφάδα και Λαμία, πήρε, με υπηρεσία μόλις 11 ετών ως μόνιμος επισμηνία στην Πολεμική Αεροπορία, … «αναπηρική» σύνταξη σε ηλικία 31 ετών! Στη συνέχεια, διάβασα, όχι με ανοιχτό το στόμα, αλλά με ανοιχτές τις … παλάμες, ότι ο νεαρός αυτός «ανάπηρος» συνταξιούχος, που έχει καταρρίψει το ρεκόρ προηγούμενων «συναδέλφων του, όπως θα αναφέρουμε πιο κάτω, έκανε όλα αυτά (πασαρέλες, σε συμμετοχή σε διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για καμπάνια εσωρούχων, «επαγγελματικά» ταξίδια στο εξωτερικό κλπ, κρατώντας ως … «μαξιλάρι» και τον τίτλο του επισμηνία. Δηλαδή ήταν «εργαζόμενος» όχι σε καμιά «κοινωνικοποιημένη» ή δημόσια επιχείρηση και δημόσιο οργανισμό, αλλά στις … Ένοπλες Δυνάμεις!!!
Συνεχίζοντας να κρατώ ανοιχτές τις παλάμες μου για τους φόρους που πληρώνω επί πέντε δεκαετίες ανελλιπώς, ειλικρινώς και τακτικώς, διάβασα ακόμα ότι ο   31χρονος τότε επισμηνίας βγήκε στη σύνταξη στις 24 Αυγούστου 2011 (όταν ήταν σε εξέλιξη το … Πρώτο Μνημόνιο!) λόγω προβλημάτων υγείας που ο ίδιος είχε επικαλεστεί, σύμφωνα με γνωμάτευση που πήρε στις 18/5/2011 της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής με την αιτιολογία «της ανικανότητας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του μη οφειλόμενης στην Υπηρεσία», εισπράττοντας παράλληλα το εφάπαξ καθώς και την επικουρική σύνταξη από το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας. Δηλαδή, «κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό 50% από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του στο στράτευμα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ανεβαίνει στις πασαρέλες, να συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ και φωτογραφήσεις και να επεκτείνει συνεχώς την αλυσίδα με τα καταστήματα solarium, αξιοποιώντας στο έπακρο τις άριστες δημόσιες σχέσεις του και το κοφτερό επιχειρηματικό του μυαλό», όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ ο αγαπητός συνάδελφος !
Και, μετά από αυτό το νέο … παγκόσμιο προφανώς αρνητικό ρεκόρ, πολλοί «ψυχόπονοι» υβρίζουν και καταριούνται τους δανειστές, ενώ πριν από δύο χρόνια ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης «μάλωσε» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα ως «λαγό» του ΔΝΤ, διότι, σε μιαν εκδήλωση είχε χαρακτηρίσει, όπως και οι πρώην διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας κ.κ. Λουκάς Παπαδήμος Νίκος Γκαργκάνας ως «γενναιόδωρο» το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα»! Έτσι, κι αυτό το ρεπορτάζ με έκανε να θυμηθώ πολλά από τέτοια προκλητικά περιστατικά που κατακλύζουν το απέραντο αρχείο μου και ιδιαίτερα ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό και προφητικό σχόλιο της συναδέλφου μου Ρένας Θεολογίδου στον «Ταχυδρόμο» (16 Ιουνίου 1988), με το οποίο παρουσίαζε τα «ιδανικά» της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικογένειας και των ελληνικών κυβερνήσεων. Τότε, λοιπόν, διάβασα το ακόλουθο κείμενο:
«Εμείς στην οικογένειά μου ετοιμαζόμαστε να πάρουμε σύνταξη, μολονότι μόλις αρχίζουμε την καριέρα μας. Εκείνος που δεν έχει ακόμη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα είναι ο γιος μου, που θα κλείσει τα δύο τον Αύγουστο. Αλλά, ελπίζουμε σε κάτι μεταβατικές διατάξεις που δέχονται τη φοίτηση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως συντάξιμο χρόνο»!
Κι έγραψε η Ρένα Θεολογίδου το εκπληκτικό σχόλιο με το δηλητηριώδες χιούμορ που την διέκρινε ύστερα από σχετικές συζητήσεις που κάναμε και τα σχετικά σχόλια και άρθρα που δημοσιεύονταν στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» για το κατάντημα της χώρας μας. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, που έγραψε το σχόλιο αυτό η Ρένα Θεολογίδου, δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» αποκαλυπτικά άρθρα που συνεχώς δικαίωναν τη συνάδελφο. Ιδού:
Στα 58 χρόνια η σύνταξη στους οδηγούς των ελλειμματικών αστικών συγκοινωνιών: Η τότε κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα των απεργών εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες «να φεύγουν από το τιμόνι οι 58 ετών μέχρι 60 ετών» και πολλά άλλα, μολονότι μερικές ώρες νωρίτερα ο τότε αρμόδιος υπουργός Κ. Μπαντουβάς σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (3 Ιουνίου 1988), έκανε τον «σκληρό»!
-«Ανάπηροι» … οι μισοί σχεδόν από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ σε μερικές πόλεις! Στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» (18 Ιουλίου 1988) δημοσιεύθηκε επιστολή του τότε διοικητή του ΙΚΑ Φοίβου Ιωαννίδη με την οποία παρουσίαζε με τα ακόλουθα στοιχεία το άγος των Ελλήνων «αναπήρων» στην Ελλάδα:
  • Το 1970, το σύνολο των συνταξιούχων αναπηρίας του ΙΚΑ στην Ελλάδα ανερχόταν στα 48.170 άτομα και αντιπροσώπευαν το 22,35% του συνόλου των συνταξιούχων (215.514 άτομα). Το 1986 (τελευταία στοιχεία για τότε) το σύνολο των συνταξιούχων αναπηρίας ανερχόταν στα 137.885 άτομα ή 27% του συνόλου των συνταξιούχων (510.059 άτομα).
  • Τα μεγαλύτερα ποσοστά συνταξιούχων αναπηρίας είχαν το 1986 το Αλιβέρι (47,36%), η Ιεράπετρα (45,21%), η Λευκάδα (44,34%), η Λαμία (44,31%), η Αταλάντη (43,61%), το Ρέθυμνο (41,9%), η Αλεξάνδρεια και τα Οινόφυτα (40%), η Κάλυμνος, τα Νέα Μουδανιά, Κιάτο και Ρόδος (39%).
Συνταξιούχος … 37 ετών!!! Και δεν είχε στεγνώσει ακόμη η μελάνη του σχολίου της Ρένας Θεολογίδου, όταν καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ των οδηγών των αστικών συγκοινωνιών με ένα άλλο, όπως αποκάλυψε ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (1 Δεκεμβρίου 1988): «Ένας άνθρωπος 37 ετών, νέος, γερός και με κάποιες γραμματικές γνώσεις έπαιρνε σύνταξη από το ΙΚΑ περίπου 60.000 δραχμών»!
Αυξάνονταν και πληθύνονταν οι συνταξιούχοι «Μαϊμού»
Κι ενώ καταγγέλλονταν όλα αυτά τα τέρατα και σημεία στο χρεοκοπημένο ελληνικό κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, οι συνταξιούχοι «μαϊμού» αυξάνονταν και πληθύνονταν, όπως προκύπτει από σχόλιό μου που δημοσιεύθηκε ύστερα από τρία χρόνια στην εφημερίδα «Τα Νέα» (22 Οκτωβρίου 1991) και που αποκάλυπτε τα ακόλουθα:
  • Από τον Κοινωνικό Προϋπολογισμού προέκυπτε ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ ήταν 650.000 άτομα, από τους οποίους οι 304.000 λόγω γήρατος και 161 λόγω αναπηρίας.
  • Από τους 746.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι 564.000 περίπου ήταν λόγω γήρατος και οι … 182.000 περίπου λόγω αναπηρίας!
  • Μόνο στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας είναι πάνω από … 000 άτομα ή αντιπροσώπευαν ποσοστό 25% του συνόλου των συνταξιούχων ή επιβάρυναν το ΙΚΑ με 70 περίπου δις. δραχμές και τον ΟΓΑ με 13 δις. δραχμές το χρόνο!
Εργαζόμενοι σε προβληματική επιχείρηση πήραν πλήρη σύνταξη από το δύσμοιρο ΙΚΑ σε ηλικία 54 και 45 ετών! Και το βιολί, βιολάκι! Στις 16 Νοεμβρίου του 1995, δημοσιεύθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσαν εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (αυτά που κρατικοποιήθηκαν πριν από δέκα χρόνια, τον Οκτώβριο του 1985!) να αποχωρήσουν από την εταιρεία με πρόωρη σύνταξη. Τότε, λοιπόν, ορίζονταν τα ακόλουθα προκλητικά για μια προβληματική επιχείρηση την οποία είχαν πληρώσει και πλήρωναν επί άλλα δέκα χρόνια ακριβά οι φορολογούμενοι και για έναν προβληματικό ασφαλιστικό οργανισμό, όπως το ΙΚΑ. Διαβάστε μερικές περιπτώσεις ενδεικτικά:
  • Όσοι άνδρες και γυναίκες έχουν 10.500 ημέρες ασφάλισης παίρνουν πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας!
  • Όσοι άνδρες έχουν 9.500 ημέρες ασφάλισης και ηλικία 54 ετών παίρνουν πλήρη σύνταξη!
  • Όσες γυναίκες έχουν 7.500 ημέρες ασφάλισης και ηλικία … 45 ετών παίρνουν πλήρη σύνταξη!
Και το χρέος συνεχώς αυξανόταν ιλιγγιωδώς
Κι όλα αυτά γίνονταν όταν το δημόσιο χρέος συνεχώς αυξανόταν και είχε γίνει δυσβάσταχτο για τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως προκύπτει από μιαν αποκαλυπτική δήλωση που είχε κάνει το 1991 ο πρώην πρωθυπουργός της Οικουμενικής Κυβέρνησης και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής και ακαδημαϊκός Ξενοφών Ζολώτας: «Κι αν ακόμα δούλευαν όλοι οι Έλληνες εργατοϋπάλληλοι τζάμπα επί ένα χρόνο , και πάλι κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα εξακολουθούσε να επιβαρύνεται από το δημόσιο χρέος με 341.000 δραχμές» ή με 1.000 ευρώ ή με πάνω από 60.000 ευρώ σήμερα, δηλαδή !!!
Και το εξωφρενικό είναι ότι γίνονταν όλα αυτά και το 2011 (και προφανώς συνεχίζονται!), όταν ήδη η χώρα είχε παραδοθεί, με επαίσχυντους όρους, στους δανειστές και θα είναι υπό έλεγχο έως το … 2059!
Και, δυστυχώς, όλα αυτά γίνονταν, όταν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1996 έως το 2001 συνεχώς, σε κάθε ετήσια έκθεσή του, παρουσίαζε τις εφιαλτικές εξελίξεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, τη φορολογία, την ανταγωνιστικότητα και εφιαλτικά στοιχεία της κακοδαιμονίας τα τελευταία κυρίως, έως το 1998, τριάντα χρόνια, η οποία οδήγησε το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα στην κατάρρευση ακόμα και πριν από … τριάντα χρόνια.
Σε επίρρωση της διαπίστωσης αυτής υπενθυμίζω την έκθεσή του για το 1998, όπου στις σελίδες 207 -208 σε πλαίσιο υπό τον τίτλο «Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης», παρουσίαζε τα ακόλουθα στοιχεία για το ελληνικό «γενναιόδωρο» κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα»:
« Σε σχέση με τη διεθνή εμπειρία, δίδεται η εντύπωση ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα μας είναι γενναιόδωρο. Αυτός ο χαρακτηρισμός βασίζεται όχι μόνο στο ύψος των συντάξεων (σε σχέση με τις εν ενεργεία αποδοχές), αλλά και στην «ευκολία» θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όπως προσδιορίζονται από τις εξής παραμέτρους του συστήματος:
α) Υψηλό «ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη. Το ποσοστό αυτό στη χώρα μας είναι προς το παρόν 80% των αποδοχών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παροχές των επικουρικών ταμείων, ενώ στις περισσότερες χώρες του κόσμου είναι 60% έως 65%… Έτσι, οι κύριες συντάξεις στη χώρα μας (σε σχέση με τις εν ενεργεία αποδοχές) είναι από τις υψηλότερες του ΟΟΣΑ, με εξαίρεση ίσως αυτούς οι οποίοι άρχισαν να εργάζονται μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 (σημείωση δική μας: Η αναστροφή της κατάστασης αυτής μετά την 1 Ιανουαρίου 1993 οφείλεται στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον ασφαλιστικό Νόμο Σιούφα, που είχε προκαλέσει λυσσαλέες αντιδράσεις από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ άγριες και κινητοποιήσεις από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, από τους οποίους αρκετοί έγιναν βουλευτές και υπουργοί – υπάρχουν μερικοί και στη σημερινή κυβέρνηση!).
β) Το 33% των συνταξιούχων στη χώρα μας λαμβάνει δύο ή περισσότερες συντάξεις.
γ) Το δικαίωμα για «πλήρη σύνταξη» θεμελιώνεται σχετικά εύκολα, στη χειρότερη περίπτωση μετά από 35 χρόνια υπηρεσία. Στη Γαλλία απαιτούνται 38 χρόνια υπηρεσίας, στη Γερμανία 40 και στην Ολλανδία 49 χρόνια υπηρεσίας. Εξαιρετικά ευνοϊκές είναι οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης γυναικών στη χώρα μας, ιδιαίτερα όσων έχουν ανήλικα παιδιά….
Ε) Η ύπαρξη του «εφάπαξ» για πάρα πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων, το οποίο ουσιαστικά έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των συντάξεων.
στ) Το 40% των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ ανήκουν στα «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα, με αποτέλεσμα η ηλικία θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος να μειώνεται κατά πέντε έτη.
ζ) Το δικαίωμα για την «κατώτατη σύνταξη» θεμελιώνεται πολύ εύκολα (13,5 έτη, που πρόσφατα αυξήθηκαν σε 15 έτη εργασίας) και το ποσό τη σύνταξης αυτής είναι πολύ υψηλό σε σχέση με τις εισφορές που καταβλήθηκαν. Το χαρακτηριστικό αυτό του συστήματος συντελεί μεταξύ άλλων και σε αύξηση της εισφοροδιαφυγής.
Η γενναιοδωρία του συστήματος αντανακλάται και στο ύψος των συσσωρευμένων απαιτήσεων των ασφαλισμένων από τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα υπερβαίνουν το 150% του ΑΕΠ και είναι από τις υψηλότερες ανάμεσα στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ…»
Και καταλήγει ο κ. Παπαδήμος:
«Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι μεσομακροπρόθεσμα είναι δύσκολο να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση και απαιτούνται άμεσες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα είναι αναγκαστικά προς την κατεύθυνση της μείωσης των παροχών και της καθιέρωσης αυστηρότερων προϋποθέσεων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Λόγω της φύσεως του προβλήματος και της χρονικής υστέρησης με την οποία αποδίδουν τα διάφορα μέτρα, όσο ενωρίτερα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές τόσο πιο αποτελεσματικές και πιο ανώδυνες θα είναι».
Όλα αυτά, αυτές οι προειδοποιήσεις ηχούσαν εκκωφαντικά από το 1997 και συνεχίζονταν αδιάλειπτα και εντονότερα σε όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος από τον κ. Παπαδήμο και στη συνέχεια από τον διάδοχό του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας κ. Νίκο Γκαργκάνα. Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν τότε ως «λαγό» τον κ. Γκαργκάνα, ο οποίος ματαίως πρότεινε συνεχώς άμεση και γενναία μεταρρύθμιση στην κοινωνική ασφάλιση.
Δραγασάκης μαινόμενος : «Οι δηλώσεις Στουρνάρα για γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα» θυμίζουν ΔΝΤ»
Τώρα, τον ίδιο μπελά βρήκε και ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στις αρχές του 2017 σε ασφαλιστικό συνέδριο τόνισε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με τα προηγούμενα Μνημόνια, παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα», προσθέτοντας ότι «ένα επαρκές και, ταυτόχρονα, βιώσιμο «αμιγώς κοινωνικοασφαλιστικό» σύστημα δεν είναι οικονομικά εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα».
Απάντηση στις διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις αυτές του Έλληνα κεντροτραπεζίτη έδωσε ο κ. Δραγασάκης στη συνέχεια μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό στις αρχές Απριλίου του 2017 : «Θέλουμε να ξέρουμε αν οι απόψεις που εκφράζει ο κ. Στουρνάρας είναι της Τράπεζας και από πότε ισχύουν», προσθέτοντας ότι «όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε» και ότι « οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ».
Δηλαδή, δεν είναι «γενναιόδωρο» το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και, συνεπώς, άντε πάμε ολοταχώς και στην αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου της φοίτησης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς…
Το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη>
Ζώης Σημαντήρας> Πάρε τα λεφτά και τρέχα!


Φαντάζει παράδοξο, όμως είναι απολύτως αληθινό ότι ένας συμπατριώτης μας κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 31 ετών σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Ο 37χρονος σήμερα πρωταγωνιστής στις πασαρέλες μόδας Ζώης Σημαντήρας, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων solarium, διεκδικεί άθελά του τον άτυπο τίτλο του νεότερου συνταξιούχου στην Ελλάδα, καθώς κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 31 ετών έχοντας εργαστεί συνολικά μόλις 11 χρόνια ως μόνιμος επισμηνίας στην Πολεμική Αεροπορία. Οπως θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.
Συγκεκριμένα, ο Ζώης Σημαντήρας κατετάχθη στην Πολεμική Αεροπορία στις 26/6/2000, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, ο οποίος έτυχε να τον ξεχωρίσει σε ένα νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας προτείνοντάς του να συμμετάσχει σε μία από τις επιδείξεις μόδας ρούχων που έφεραν την υπογραφή του.
Ο πατέρας του Ζώη Σημαντήρα ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, οπότε η ένταξή του στο στράτευμα από τη στιγμή, δε, που ήταν απόφοιτος Λυκείου χωρίς περαιτέρω σπουδές φάνταζε τότε κατά κάποιον τρόπο μονόδρομος, δεδομένου ότι του εξασφάλιζε ένα μόνιμο εισόδημα. Παράλληλα, ο ίδιος πάλευε για ένα νυχτοκάματο σε κέντρα διασκέδασης κάνοντας δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα το μεγάλο του όνειρο ήταν να μοιάσει στον πατέρα του, να γίνει κι αυτός ιπτάμενος, κάτι ωστόσο που ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο καθώς δεν διέθετε τα προσόντα (μόρφωση) που απαιτούνταν. Για παράδειγμα, έπρεπε να ήταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, κάτι που ούτε καν επεδίωξε, αν και κάλλιστα θα μπορούσε «λόγω των επικοινωνιακών χαρισμάτων και της ευστροφίας του», θυμούνται παλιοί συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία.
Η πιθανή καριέρα στον τρίτο κατ’ αρχαιότητα κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα από τη στιγμή της γνωριμίας του με τον Μάκη Τσέλιο. Η λαμπερή μεν, ματαιόδοξη δε, πλευρά του μόντελινγκ, οι πασαρέλες, τα ταξίδια στο εξωτερικό, η αναγνωρισιμότητα, οι γνωριμίες με διάσημους και οι προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του τον ώθησαν στην απόφαση να επικεντρωθεί σε έναν και μόνο στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της εγχώριας σόουμπιζ με απώτερο σκοπό να βαδίσει κάποια στιγμή και στις διεθνείς πασαρέλες για λογαριασμό γνωστών ξένων σχεδιαστών, κάτι που τελικά κατάφερε.
Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του σε διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για καμπάνια εσωρούχων της εταιρείας Wild Orchild στο πλευρό της Τσέχας καλλονής Καρολίνα Κούρκουβα, το οποίο γυρίστηκε στη Μύκονο υπό τις οδηγίες του διάσημου φωτογράφου Στίβεν Λιόν.Παράλληλα κράτησε τον τίτλο του επισμηνία, σαν μαξιλάρι ασφαλείας, σε περίπτωση που όλα πήγαιναν στραβά.
Σε ηλικία 23 ετών έμπλεξε σε μια πολύ περίεργη υπόθεση που αφορά τον εμπρησμό μεγάλης δασικής έκτασης στη Θήβα. Σύμφωνα με την εκδοχή που είχε δώσει ο ίδιος και την οποία επανέλαβε μιλώντας σήμερα στο «ΘΕΜΑ», επιχείρησε να βάλει φωτιά σε ένα φρεάτιο μέσα στο οποίο είχε δημιουργηθεί σφηκοφωλιά, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί και ο ίδιος να κατηγορηθεί για εμπρησμό εξ αμελείας. Μαζί του ήταν και μια γυναίκα, επίσης μοντέλο, η οποία έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς.
Πώς συνταξιοδοτήθηκε
Οσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο ανέβαιναν οι μετοχές του Ζώη Σημαντήρα στο μόντελινγκ. Αρχισε να γίνεται περιζήτητος σε επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών, ενώ ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει και το επιχειρηματικό του μέλλον.
Συγκεκριμένα, πριν από οκτώ χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα τεχνητού μαυρίσματος (solarium) και σήμερα, όπως λέει, είναι ιδιοκτήτης 14 τέτοιων καταστημάτων σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, η Καλλιθέα, η Ελευσίνα, ο Βόλος, η Πάτρα, η Χαλκίδα, ενώ σύντομα ανοίγει και άλλα δύο σε Γλυφάδα και Λαμία.
«Τα χρήματα που επενδύθηκαν», εξηγεί, «προέκυψαν από το μόντελινγκ στο εξωτερικό, από τις συνεργασίες μου με ξένους οίκους και σχεδιαστές. Είναι στον χαρακτήρα μου να ρισκάρω. Στα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα είχα ανοίξει ένα κομμωτήριο, το οποίο όμως δεν πήγε καλά και αναγκάστηκα να το κλείσω. Μετά άνοιξα ένα κλαμπ διασκέδασης, το οποίο ούτε αυτό πήγε καλά, με αποτέλεσμα να το κλείσω, αλλά, όπως λέει η γνωστή παροιμία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις…».
Από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκε στις 24/8/2011 με σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλημάτων υγείας που ο ο ίδιος είχε επικαλεστεί, σύμφωνα με γνωμάτευση που πήρε στις 18/5/2011 της Ανώτατης Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής με αιτιολογία «της ανικανότητας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του μη οφειλόμενης στην Υπηρεσία».
Ετσι, μόλις μερικούς μήνες μετά, συγκεκριμένα στις 24/8/2011 ο 31χρονος τότε επισμηνίας Ζώης Σημαντήρας βγήκε στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα το εφάπαξ καθώς και την επικουρική σύνταξη από το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας.
Και μπορεί να κρίθηκε ανίκανος σε ποσοστό 50% από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του στο στράτευμα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ανεβαίνει στις πασαρέλες, να συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ και φωτογραφήσεις και να επεκτείνει συνεχώς την αλυσίδα με τα καταστήματα solarium, αξιοποιώντας στο έπακρο τις άριστες δημόσιες σχέσεις του και το κοφτερό επιχειρηματικό του μυαλό. Σήμερα δε συναγωνίζεται τον στενό του φίλο, Γιάννη Σπαλιάρα, στις κατακτήσεις έχοντας δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ότι ο αριθμός των γυναικών με τις οποίες έχει συνευρεθεί σεξουαλικά στη ζωή του είναι τριψήφιος και πως έχει ανάγκη και διάθεση να κάνει σεξ κάθε πέντε λεπτά. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε για τον 37χρονο συνταξιούχο επισμηνία, ο οποίος αποδεικνύει ότι το ποσοστό… ικανότητας που διαθέτει εκτός στρατεύματος αγγίζει το 100%

 https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.